Waar en wanneer kunt u de mooiste bloemen bewonderen in Toscane

donderdag 3 augustus 2017

Waar en wanneer kunt u de mooiste bloemen bewonderen in Toscane


gepost door Mikolaj (03/08/2017)

De felgekleurde bloemen die het landschap van Toscane versieren zijn overal te zien in het wereldberoemde landschap van de regio. Niet alleen trekken ze jaarlijks enorm veel bezoekers, maar ze hebben ook veel Italiaanse kunstenaars geïnspireerd vanuit de geschiedenis.

Er wordt vaak aan ons gevraagd wanneer de beste tijd is om dit natuurlijke spektakel te zien. Omdat veel bloemen in Toscane op verschillende tijden bloeien is dit best een complexe vraag om te beantwoorden.  Het is zeker de moeite waard om uw bezoek  samen te laten vallen met de bloei, want dit is adembenemend. Ook ideaal voor geweldige fotomomenten. Met roze kersenbloesem langs een wijngaard, fluweelgroene olijfgroeves, weelderige velden met geel koolzaad is dit Toscane op haar mooist.

We hebben een aantal zeer geliefde en populaire bloemen op een rijtje gezet voor u en aangegeven waar en wanneer u deze het beste kunt bewonderen.


Klaprozen
De papavers van Toscane wilt u zeker niet missen om vast te leggen, De beste tijd om klaprozen te zien is eind april tot en met de eerste paar weken van mei.  
De velden in de Maremma en de Crete Senesi in de Val d'Orcia zijn de beste plaatsen. De papavervelden beginnen aanvankelijk met een paar bloemen hier en daar, maar tegen eind mei zijn de velden in volle bloei, elke vierkante meter wordt door rood overmeesterd.

Zonnebloemen
Ook een bekend fenomeen in Toscane, de zonnebloemvelden, uitgestrekt in al haar pracht. Deze ziet u terug in schilderijen van Toscane. Om zelf deze velden te bezoeken kunt u het beste in juli en augustus gaan, afhankelijk van het weer, de bloemen worden makkelijk aangetast. Vraag aan de lokale bevolking waar de mooiste velden zijn, dit is ieder jaar anders namelijk.


 Kersenbloesembomen
Het is moeilijk om een nog ​​romantischer beeld te voorstellen dan een prachtige kersenbloesemboom. Als u in Toscane wilt trouwen, kunt u uw bruiloft laten plaatsvinden met de bloei van de kersenbloesem. Velden vol met mooie roze en witte bloemen. De beste tijd om de bloei mee te maken is in het voorjaar, en de eerste kersen kunnen in het midden van mei al worden gegeten.

Orchideeën
Een minder bekende bloem is de orchidee in Toscane. Een waar spektakel om te zien in Toscane. In feite zijn er meer dan veertig verschillende soorten orchideeën. Orchideeën zijn te vinden in en om de wijngaarden en in mooie velden in de Chianti, en in de hoger gelegen Apuan Alpen. Een beroemde soort lijkt op een insect, en wel zo veel dat mannelijke insecten zoals bijen hierop af komen. Dit is gunstig voor de soort orchidee omdat hiermee makkelijke bestuift wordt. 


Koolzaad
Deze gele velden vol koolzaadbloemen zijn een lust voor het oog. Wel een beetje oppassen voor hooikoorts als u daar gevoelig voor bent. Deze gele kleine bloemen geven een landschap licht. Ze worden soms omschreven als velden van goud, en in de vroege lente staan de velden in bloei tot aan de horizon. Prachtig contract met de weelderig groene weilanden en mooie bossen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer geweldige bloemen in Toscane zoals de

lupinella zelfatica oftewel de Franse kamperfoelie, die van april tot juni groeit, madeliefjes, hyacinten, cyclamen en rozen.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op