Toen en nu, een korte geschiedenis van Florence

donderdag 10 augustus 2017

Toen en nu, een korte geschiedenis van Florence


gepost door Dympna (10/08/2017)

Hier begon de Italiaanse Renaissance en Florence is een geweldige stad. De hoofdstad van Toscane ligt aan de rivier de Arno, wereldberoemd en met een rijke geschiedenis.

Heeft u interesse in de prachtige steden met een zeer kleurrijk verleden in Toscane dan zal Florence bovenaan uw lijstje staan. De straten ademen historie en kunst is verweven in ieder aspect van deze intrigerende stad.


Hoe het begon
Rond 700 B.C. vestigden de Etrusken zich in Toscane, hier komt ook de naam vandaan. De Romeinen waren de eerste die de stad Florence bewoonden , ongeveer in 59 B.C. Het was tijdens deze vroege periode van de Florentijnse geschiedenis dat al begonnen werd met het creëren van beroemde bezienswaardigheden zoals de kerk van San Lorenzo.

Opkomst van de de ‘Medici
In 1458 werd Cosimo de 'Medici de heerser van Florence. De krachtige familie de ‘Medici heeft tijdens hun drie jaar in Florence grote invloed gehad, waaronder bij de oprichting van de nu wereldberoemde Uffizi Galerij.

'De Uffizi Galerij is een creatie van de familie de ‘Medici: dankzij Cosimo I werd in 1560 gestart met de bouw en het museum werd opgericht in 1581 ter ere van zijn zoon Francesco. In 1737 liet de laatste telg van de ‘Medici familie Anna Maria Luisa alles na aan het museum. www.uffizi.org

Er gaat een verhaal rond dat Michelangelo in deze tijd meedeed aan een coup tegen de de’Medici , en dat hij nadat de’ Medici hadden gewonnen zich moest verstoppen in de Capelle Medicee totdat hij vrijgesteld werd van vervolging.


De Renaissance
Veel leden van de familie de ‘Medici hebben hun leven gewijd aan het verzamelen van kunst uit de hele wereld. Zij veranderden Florence in de basis van de Italiaanse Renaissance. Bekend als een openluchtmuseum, bevat de stad vele prachtige beelden, zoals de reproductie van Michelangelo's David.

Florence is ook beroemd om zijn fantastische architectuur zoals de prachtige Cattedrale di Santa Maria del Fiore (of Duomo). Ontworpen door Filippo Brunelleschi, en de koepel van de Duomo is prachtig om naar te kijken.

Florence -  van de 17e eeuw tot nu
Aan het begin van de 17e eeuw werd Florence aan de familie Lorraine gegeven. Ze verlieten uiteindelijk Florence en koning Vittorio Emanuele kwam aan de macht in Florence.  Naweeën van de Renaissance kunnen nog steeds overal in Florence worden gevonden. De stad is ook bekend voor onderwijs, waarvan de universiteit van Florence en de Polimoda modeacademie goede voorbeelden zijn.


Onze tips Florence
Hieronder wat tips om uw bezoek aan Florence zo aangenaam mogelijk te maken:

1. Haal een Firenze card - dit is een geweldige kaart om het beste uit Florence te halen. De kaart is 72 uur geldig, met gratis toegang tot de belangrijke musea en gratis busritjes.
2. Eet bij Il Latini - dit is een van de populaire restaurants in Florence. Hier kunt u genieten van een heerlijk, authentiek Toscaans menu.
3. Maak een lijstje en plan uw trip - het is de moeite waard om een planning te maken van wat u wilt zien en waar de alle bezienswaardigheden zijn is voordat u de stad verkent. Tijdens het hoogseizoen kan de stad erg druk zijn met lange wachtrijen voor de musea, dus wees op tijd.

Een bezoek aan Florence zult u niet snel vergeten. Zoals de auteur Jennifer Coburn ooit schreef ‘ in Florence is iedere dag weer een verrassing’. Bekijk hier onze mooie vakantiehuizen in de buurt van Florence.Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op