Een tripje naar Pistoia

vrijdag 25 augustus 2017

Een tripje naar Pistoia


gepost door Sonia (25/08/2017)
Op ±30 km van Florence ligt het mooie stadje Pistoia. Net als vele andere Toscaanse plaatsen staat de stad vol met adembenemende middeleeuwse architectuur en is het rijk aan cultuur. Als het idee van een relaxte vakantie u aanstaat, dan is een vakantiehuis in de buurt van Pistoia de perfecte locatie voor u. Maar wat is er zoal doen als u daar bent?

Hieronder staan de beste tips van wat er te doen en te zien is als u in Pistoia bent, naast het ontspannen bij het zwembad van uw vakantiehuis.

Battistero di San Giovanni
De doopkapel in Pistoia heeft dezelfde gestreepte groen-witte marmeren gevel als vele andere religieuze gebouwen in Toscane, maar onderscheidt zich vooral door de unieke vorm. De achthoekige doopkapel is gebouwd in de veertiende eeuw en werd ontworpen door Andrea Pisano en staat op de Piazza del Duomo.

La Fondazione Marino Marini
Als u van moderne kunst houdt, bezoek dan La Fondazione Marino Marini in Pistoia, een museum gewijd aan het werk van Marino Marini. Er staan beeldhouwwerken en schilderijen van deze kunstenaar, die in Pistoia geboren werd. Tijdens zijn leven werd Marini’s werk tentoongesteld in MoMA in New York en won hij de grote prijs voor beeldhouwkunst op de Biënnale van Venetië.


Pistoia Sotterranea en Ospedale del Ceppo
Ga naar Ospedale del Ceppo voor een ongebruikelijke historische ervaring. Dit middeleeuwse ziekenhuis ziet er van buiten prachtig uit en van binnen is het geschiedkundig interessant. U kunt ondergronds het 13e-eeuwse ziekenhuis bezichtigen. In het Pistoia Sotteranea (het ondergrondse gedeelte van het ziekenhuis) zijn oude chirurgische instrumenten te zien, kunt u meer leren over de geschiedenis van het gebouw en zelfs ondergrondse rivieren zien.

Pistoia Blues
Als u een muziekliefhebber bent en uw volgende zomervakantie aan het plannen bent, probeer dan tijdens het Pistoia Blues-festival in Toscane op vakantie te gaan. 

We hebben schitterende Toscaanse vakantiehuizen in de regio rondom Pistoia die de perfecte accommodatie zijn voor uw reis naar Italië. Neem een kijkje op onze website om ons aanbod luxe vakantiehuizen te bekijken.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op