Drie artistieke, culinaire en creatieve vakanties in Toscane

donderdag 6 juli 2017

Drie artistieke, culinaire en creatieve vakanties in Toscane


gepost door Virginie (06/07/2017)

Er is meer dan alleen romantiek in Toscane. De romantiek wordt zeker meer door de schoonheid van Toscane. Er is geen betere plek om creativiteit te laten opbloeien omringd door het adembenemende landschap van Toscane. Het is begrijpelijk dat de auteur Frances Mayes van ‘onder de Toscaanse zon’ hier haar inspiratie opdeed.

Toscane heeft zoveel kunst en cultuur, waarvan Florence het culturele middelpunt is.
Wilt u meer dan alleen luieren bij het zwembad en bijvoorbeeld een creatief project voltooien, hier vindt u de motivatie die u nodig heeft. Heerlijk een paar weken in Toscane doet wonderen. We hebben enkele tips voor een creatieve, culinaire- en culturele vakantie op een rijtje gezet voor u.


1. Schildervakantie
Er zijn tal van schilderklassen en workshops die u in heel Toscane kunt bijwonen, inclusief cursussen voor beginners. De magische en ontzagwekkende vergezichten van Toscane zijn al eeuwenlang in spectaculaire schilderijen door kunstenaars vastgelegd. Er zijn ook zoveel geweldige uitzichten en interessante onderwerpen om te schilderen.

Combineer een paar dagen schilderen met avonturen in middeleeuwse plaatsjes op de heuveltoppen. Bezoek een aantal betoverende steden zoals Florence en Siena, waar u Toscaanse artistieke meesterwerken in de kunstgalerijen kunt bewonderen. Florence Art School is een geweldige plek, ze geven cursussen in traditionele Italiaanse decoratieve kunst. Keuze genoeg want aan dingen om te schilderen komt geen eind in Toscane. Het is de droom van iedere kunstenaar.

2. Kookcursussen
Er is een eindeloze keuze uit kookcursussen in Toscane. Volg een kookcursus bij een lokaal familiebedrijf waar u kunt leren hoe u gerechten vanaf de basis kunt bereiden.  Eenmaal terug in uw eigen vakantiehuis in Toscane kunt u hier nog een keer van genieten, en uw nieuwe vaardigheden tentoonspreiden. Onze vakantiehuizen hebben goed uitgeruste keukens.
Heeft u zin om extra creatief te zijn bezoek dan een lokale markt met verse groentes en vlees of vis uit de streek, en maak een simpel en smaakvol gerecht op basis van de ingrediënten die voorhanden zijn.  Verse groenten en lokale producten vormen een cruciaal deel van de Toscaanse keuken, de bevolking gaat hier ook prat op en is trots op de recepten.

Wij hebben lijstje gemaakt van onze favoriete kookcursussen in Toscane. Klik hier om een kookcursus te boeken.  Of wilt u liever dat er heerlijk voor u gekookt wordt dan kunt u een privé chef kok boeken die een heerlijke maaltijd komt bereiden in uw eigen vakantiehuis. Een geweldige avond is dan gegarandeerd.


3. Fotografie

Bent u een gepassioneerde fotograaf dan kunt u uw vaardigheden testen in Toscane. Er is letterlijk op iedere hoek wel iets moois te fotograferen. Om dit nog beter te kunnen vastleggen is het een leuk idee om een fotografiecursus te volgen. Zo ontdekt u de verborgen schatten van Toscane op een bijzondere manier. Maak foto’s van wijngaarden, historische architectuur, wijnkelders, olijfgroeves, typische Chianti boerderijen en klassieke Italiaanse tuinen. Thuis kunt u dan optimaal nagenieten van de meest mooie beelden, en de gebruiken voor uw portofolio. 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op