waarom is Toscane zo beroemd?

donderdag 29 juni 2017

Een bijzondere vakantiebestemming – waarom is Toscane zo beroemd?


gepost door Ruth (29/06/2017)

Toscane is beroemd om een heleboel dingen, vrij indrukwekkend gezien het een gebied is, en niet een land. Totdat u Toscane bezoekt, begrijpt u niet echt waarom Toscane zo bekend is voor bepaalde dingen.  Vergaap uzelf aan de magische uitzichten over middeleeuwse plaatsjes op groene heuvels, en dompel uzelf onder in een spectaculaire culinaire ervaring. Hieronder een aantal dingen waar Toscane beroemd om is:


Wijn
We beginnen natuurlijk met de uitstekende wijnen die hier worden geproduceerd. Toscane staat hier het meest bekend om. Wijnliefhebbers van over de hele wereld reizen naar Toscane om te genieten van de uitzonderlijk goede wijnen. Chianti is de bekendste wij producerende regio uit de streek, hier wordt de Chianti Classico wijn gemaakt, waarvan de Riserva op nummer een staat.

En dan is er de nogal prijzige Brunello di Montalcino, die in 2015 de Gold Decanter World Wine Award heeft gekregen. Wijngaarden staan synoniem aan het landschap van Toscane, en er zijn tal van wijngaarden en boerderijen die authentieke wijnproeverijen aanbieden.

Olijfolie
Net als de wijn is de olijfolie ook een belangrijk onderdeel van de cultuur in Toscane. De inwoners zien dit als een belangrijk ingrediënt voor vrijwel iedere maaltijd, het wordt gebruikt om mee te koken en als dressing in salades, of bij het brood. Elke olijfolie heeft een andere smaak, afhankelijk van het deel van Toscane waar de olie gemaakt is. De meest prestigieuze olijfolie komt uit de Chianti.

Lekker eten
Het heerlijke eten bereid met lokale ingrediënten wordt echt gemist na een geweldige vakantie in Toscane. Waarom? Omdat het zo ongelofelijk heerlijk is allemaal. Verser producten uit het seizoen, vol van smaak. Eerlijke en echte gerechten. De Toscanen zijn trots op de kwaliteit en de smaak van hun vaak authentieke gerechten. Denk aan Ribolitta, Pappardelle pasta, truffels, Cacciucco en Bistecca Fiorentina.


Prachtige plaatse en dorpen gelegen op groene heuvels
Nergens ter wereld zijn er zulke mooie plaatsen te vinden als in Toscane. De historische karakteristieke dorpen en steden die op de toppen van heuvels liggen dragen bij aan de bekendheid van Toscane. Spectaculair uitzicht over het omliggende platteland en verder.
San Gimignano, Pienza, Lucca, Montalcino, Montepulciano en Arezzo zijn enkele van de bekende plaatsen die wat hoger liggen. We hebben een handige reisgids met steden en dorpen van Toscane.

Florence en Siena
Dit zijn twee steden die door veel toeristen worden bezocht uit de hele wereld. Florence is misschien nog wel bekender, maar beide zijn zeker een bezoek waard. De architectuur in beide steden is adembenemend mooi, met indrukwekkende geboend en veel kunstwerken.


Prachtig landschap
De glooiende heuvels van Toscane worden gebruikt voor veel postkaarten, schilderijen en foto's. Het bijzondere platteland is een belangrijke reden waarom zo veel mensen naar dit deel van Italië komen. Het is gewoon adembenemend. Vol met wijngaarden, olijfgaarden, cipressen en levendige kleuren, dit is de perfecte plek om helemaal tot rust te komen.

Kunst

Toscane, en in het bijzonder Florence is een magneet voor kunstliefhebbers. Er is een enorme selectie van prachtige kunstcollecties in musea in Toscane, waarvan sommige met werken van Leonardo Da Vinci, Botticelli en Michelangelo. Kunstliefhebbers zullen de kans grijpen om de musea in Florence te bezoeken, zoals de Uffizi galerij en de Accademia, waar u Michelangelo's David kunt bewonderen.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op