Verbazingwekkende historische feiten over Toscane

donderdag 8 juni 2017

Verbazingwekkende historische feiten over Toscane


gepost door Dympna (08/06/2017)

Toscane ligt in centraal Italië en is een idyllische plek met prachtig landschap en met de mooiste en historische architectuur ter wereld. Maar er is meer in Toscane dan u denkt, zoals de volgende acht verbazingwekkende historische feiten.

Het is de geboorteplaats van Pinokkio!
Dit beroemde jongetje werd gecreëerd door een Florentijnse schrijver; Carlo Collodi.
In de plaats Collodi kunt u het oorspronkelijke Pinocchio Park bezoeken, dat voor het werd geopend in 1956. Een magische plek voor (jonge) kinderen.

Verharde straten kennen hun oorsprong in Toscane
Bijna niemand weet dat verharde straten hun herkomst kennen in Florence, de hoofdstad van Toscane. In 1339 was dit de eerste Europese stad die gebruik maakte van verharde straten, en hiermee werd de basis gelegd voor alle verharde wegen.

Wijn, vino vino vino
Italië staat bekend om zijn uitstekende wijnen, maar Toscane is het echte hart van verfijnde wijn en in het bijzonder de Chianti. Het is dus geen verrassing dat de Chianti een van de mooiste delen van Toscane is.
Bij de Florence University of Arts kunt u zelfs een jaar een wijn cursus volgen, dat is nog eens studeren!


De mooiste filmscènes
Sommige iconische films werden gefilmd in Toscane, waaronder de originele film 'Romeo en Julia’ uit 1968, waarin het plein van Pienza werd gebruikt voor de beroemde binnenplaatsscène. De film 'The English Patient' uit 1996 werd in zijn deels in Toscane gedraaid en vormde de perfecte achtergrond voor het hartverwarmende verhaal.

Kunst
Toscane is wereldberoemd om significante en prachtige Italiaanse architectuur en kunst.
Er zijn vele imposante musea met indrukwekkende kunstwerken van Michelangelo en Da Vinci.

Taal
Met een charmante en amoureuze omgeving past het dat Toscane de basis legde van de Italiaanse taal. Tijdens de 14e eeuw, en met haar centrale ligging voerde het Italiaans van Toscane de boventoon voor het moderne Italiaans zoals we dat vandaag kennen.

De wet wijzigen
Voorafgaand aan de eenwording van Italië in 1860 vond de doodstraf bijna elke Pre-Unitarische staat plaats. Echter, op 30 november 1786 werd Toscane de allereerste moderne Europese staat ter wereld om de doodstraf volledig af te schaffen en marteling te verbannen. Dit was onder het bewind van de Groothertog; Pietro Leopoldo die van 1765 tot 1790 regeerde.


Erfgoed

Toscane heeft wel zeven UNESCO-erfgoedplaatsen. Dit bijzondere erfgoed is van cruciale historische betekenis voor de hedendaagse wereld en worden als zodanig behouden om deze status te handhaven. Het historische centrum van Siena is in 1995 toegevoegd aan de lijst. Deze stad is bekend om haar schoonheid en heeft een bouwstructuur die de gotische- en middeleeuwse architectuur van Italië die tussen de 12e en 15e eeuw werd verworven echt belichaamt. De kathedraal maakt deel uit van deze prachtige architectuur en herbergt enkele belangrijke meesterwerken van Toscaanse kunstenaars.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op