Zes unieke en ongewone dingen om te doen in Toscane

donderdag 11 mei 2017

Zes unieke en ongewone dingen om te doen in Toscane


gepost door Ruth (11/05/2017)

Opzoek naar iets buitengewoons? Bestaat uw perfecte vakantie niet uit een weekje luieren bij het zwembad dan hebben wij u iets nieuws te bieden. Toscane heeft het helemaal. Uiteraard kunt u heerlijk bij het zwembad van uw vakantiehuis in Toscane hangen, of ga erop uit en doe iets unieks en bijzonders om uw vakantie onvergetelijk te maken.

1.      Jagen op truffels
Ga op het platteland op zoek naar deze peperdure paddenstoel. San Miniato – tussen Florence en Pisa -  staat het bekendst om de truffels en er worden hier veel dagtochten aangeboden om zelf truffels te verzamelen. En tegelijkertijd wat op te steken over de geschiedenis van de truffel en natuurlijk te genieten van heerlijke gerechten met truffel erin verwerkt.


2. Ontdek Le Vie Cave
In de regio Maremma net buiten Pitigliano ligt LeVie Cave. Een bijzondere hike door smalle paadjes die werden uitgehakt door oude beschavingen. De Etrusken woonden hier voor de Romeinen en niemand weet precies hoe ze de passages hebben gemaakt. Bekijk en wandel op deze wonderlijk paden uit een oude wereld, en let op de heiligdommen langs de route.

3.Wandel door de Foresta Casentinese
Dit is een van de oudste bossen in Europa en hier kunt u paardrijden en wandelen. Er zijn twee belangrijke plekken in de omgeving, La Verna en de Hermitage Camaldoli, mis deze niet.  Het bos verwelkomd de bezoekers om te genieten van levendige sensaties. Fascinerende kleuren., met alle groentinten die in de herfst veranderen in een briljante mix van amber en roestbruin. Er leven herten, wilde zijnen, schapen en zelfs wolven in dit prachtige bos.

4. Bekijk een epische pantsercollectie
De grootse verzameling pantsers van Europa is te zien in het Stibbert museum. Hier ziet u Europese, Japanse en Islamitische wapens, een collectie renaissance schilderijen en meer dan zesendertigduizend kunstvoorwerpen. Het museum ligt op de heuvel Montughi in Florence en dit is een unieke plek.

5. Bewonder de buitenkunst van Il Giardino dei Tarocchi
Kijk eens naar een zeer ongebruikelijke kunstcollectie van de Franse kunstenares Niki de Saint Phalle in een openluchtmuseum. Haar kunst vertoont gelijkenissen met de stijl van Gaudi, en bevat veel levendige kleuren en interessante vormen. U vindt Il Giardino dei Tarocchi in de provincie Grosseto.6. Baad in wijn bij Vinotherapia in Castellare de 'Noveschi
Ja, je kan echt een bad nemen in wijn in Castellarede 'Noveschi. Deze ongebruikelijke ervaring en behandeling is erop gericht om te voorkomen dat de huid veroudert en om de huid een oppepper te geven. Of dit nu waarheid is of niet, u zult zeker een interessante en unieke ervaring hebben. 'Warm water met specifieke geuren die de meest waardevolle wijnen nabootsen door geuren van bramen, aardbeien, roze, paars en oranje: een idyllische alchemie die de meeste zintuigen prikkelt.

Wilt u meer weten wat er allemaal te beleven is in Toscane? Kijk dan eens naar onze uitgebreide online reisgids.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op