Vakantiehuizen bezoeken met het team van To Toscane

vrijdag 26 mei 2017

Vakantiehuizen bezoeken met het team van To Toscane


gepost door Ruth (26/05/2017)

Het team van To Toscane bezoekt meerdere malen per jaar een groot aantal vakantiehuizen uit het uitgebreide bestand.  Op deze manier kunnen wij van alles vertellen over een vakantiehuis, we controleren de kwaliteit en leren de eigenaren kennen. Het is altijd weer heel leuk om door Toscane te rijden met drie auto’s en met elkaar de omgeving te ontdekken van nieuwe en bestaande vakantiehuizen. Lees meer over onze avonturen hieronder.

Een aantal vakantiehuizen die net zijn opgenomen in ons bestand vielen echt op zoals
Villa Mia. Gelegen in de Val D’Orcia, een prachtige streek in Toscane die enorm tot de verbeelding spreekt, de streek staat niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst.
De Val D’Orcia strekt zich uit van Siena tot aan Grosetto en is adembenemend mooi.
Het landschap met groene glooiende heuvels werd in de 14de en 15de eeuw gecreëerd om het leven met de natuur in harmonie en ontwikkeling weer te geven. Veel kunstenaars haalden tijdens de renaissance hun inspiratie uit dit betoverende en rustige gebied.
Er liggen een paar bijzonder historische steden en dorpen in de Val D’Orcia waaronder Montalcino, Castiglione D’Orcia en Pienza. Villa Mia heeft een ongelofelijk mooi panoramisch uitzicht over het magische landschap rondom, het huis is warm en gezellig ingericht met een knipoog naar de Provence en Portugal, en is een ontzettend mooie plek om met twaalf gasten vakantie te vieren. Het zwembad is maar liefst 18 meter lang en ligt op een unieke locatie, uitzicht over de velden en prachtig Pienza in de verte.


To Toscane team over Villa Mia: wat was dit vakantiehuis een verrassing. Geweldig ingericht door de enthousiaste eigenaar, speciale indeling van de ruimtes, dit huis is geliefd door de eigenaren en wordt goed onderhouden. Het regende toen wij er waren, maar dit bedierf het uitzicht niet, we zagen onweer en zonnestralen tegelijkertijd. Binnen is het huis met veel zorg gerestaureerd, waarbij de charme bewaard is gebleven. Het is een rustige plek, maar met Pienza vlakbij – oftewel veel heerlijke Pecorino kaas om u gelukkig te maken – is dit vakantiehuis niet afgelegen.

De Crete Senesi ligt ten Noorden van de Val D’Orcia en is ontstaan door erosie met typerende witte heuvels, de ‘Biancane’ zonder enige vegetatie. Hier komt de witte truffel vandaan. Binnen de Crete Senesi ligt een heuse woestijn, Deserto di Accona, een waar zeer heuvelachtig grijs maanlandschap. Bezoek historisch San Giovanni D’Asso en geniet van een lunch of diner in het gezellige restaurant Osteriadelle Crete waar wij genoten van een voortreffelijke lunch met truffelgerechten uit de streek. Aparte en heerlijke kaart met ‘tartufo fresco’, met de unieke smaak van de zomertruffel, de witte truffel en de Marzuolo. Hier verstaan ze de kunst van koken met truffels! Kunt u er geen genoeg van krijgen bezoek dan het truffelmuseum in het kasteel van San Giovanni D’Asso.
In dit pittoreske plaatsje kunt u verblijven in een knus vakantiehuis voor vijf tot zes personen. Casa Capanna heeft ongelooflijk mooi uitzicht op het terras en bij het zwembad over de omliggende velden. Groot voordeel is dat er een aantal restaurants en winkeltjes op loopafstand ligt, en het middeleeuwse kasteel van San Giovanni D’Asso ligt vlak naast het huis. Een bijzonder pand in de (witte) truffelregio van Toscane!To Toscane team over Casa Capanna: de vriendelijke eigenaren van dit verassend grote vakantiehuis in San Giovanni D’Asso verhuren nog een mooie villa Tribbio vlakbij. Casa Capanna heeft een groot terras, met veel meer privacy dan we hadden verwacht, en geweldig uitzicht. U kunt de vogels horen! Het zwembad heeft een goede maat, rekening houdend met de ligging aan de rand van San Giovanni D’Asso. De eigenaren produceren wijn, olijfolie en maken kaas en kunnen een proeverij op aanvraag organiseren. Dit vakantiehuis is perfect voor een gezin of vrienden die met elkaar van Toscane willen genieten omringd door historie – en geweldige restaurants op loopafstand!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op