Oldtimers en sportwagens in Toscane

donderdag 18 mei 2017

Oldtimers en sportwagens in Toscane


gepost door Mikolaj (18/05/2017)

Bent u fan van oldtimers en sportwagens en wilt u graag prachtige vintage auto’s bekijken in Toscane? Droomt u van het bezoeken van fabrieken en musea van Italiaanse super auto’s zoals Ferrari, Lamborghini of Pagani? Of wilt u (met uw kinderen) lekker karten? Hieronder een lijst van activiteiten voor autoliefhebbers.

Klassieke- en vintage autoraces

Mille Miglia
Dit betekent "duizend kilometer", en is een endurancerace die van 1927 tot 1957 op de route Brescia-Rome-Brescia plaatsvond. Sinds 1977 is de "Mille Miglia" opnieuw leven in geblazen als een endurancerace voor klassieke- en vintage auto’s.
Alleen wagens die geproduceerd zijn tussen 1927 en 1957 en die al eens hebben meegedaan aan de Mille Miglia mogen meedoen aan de race.
Tegenwoordig vindt het evenement midden in mei plaats. Als u in een van onze vakantiehuizen verblijft, kunt u de auto’s bekijken wanneer zij in de buurt van Rome door Umbrië rijden met stops in Urbino, Gubbio en Perugia, of op weg van Rome naar Brescia op de schilderachtige route in de Val d'Orcia, langs Radicofani , Dan Siena, San Miniato, Montecatini Terme en Pistoia.


Gran Premio Nuvolari
Deze autorace is vernoemd naar de beroemde Italiaanse motor- en autoracecoureur Tazio Nuvolari. In eerste instantie was het een autorace op straat die van 1954 tot 1957 gereden werd. In 1991 is de race opnieuw gestart als internationaal vintage autorace.

De race vindt half september plaats en is een 1000 kilometer lange trip langs de mooiste plekken van midden Italië. De 1000 km route beslaat Mantua - Rimini - Siena - Arezzo - Urbino - Rimini - Ferrara - Mantua. In Toscane is het mogelijk om de auto's en coureurs in Gaiole, Siena, Castelnuovo Bererdenga, Monte San Savino en Arezzo te zien.

La Corsa di Alcide
Dit is een klassieke race voor historische auto's van vóór 1971 en open voor Italiaanse en buitenlandse teams. Het evenement vindt plaats in juni. De route slingert door de mooiste landschappen van Toscane en haar historische steden. Deelnemers en supporters bezoeken Argentario met kliffen, de Maremma, de Val d'Orcia, de Crete Senesi en Chianti en langs mooie dorpen en de meest bijzondere steden zoals San Gimignano, Monteriggioni en Grosseto. Er is ook een "Heroic path" op de beroemde witte (onverharde) wegen van Toscane.

Coppa Del Chianti Classico
De Chianti Classico Cup is een internationaal evenement voor oldimers in september in het midden van Chianti. Het is een technische en uitdagende straat race parcour, maar auto spotters hebben de mogelijkheid om de auto's te bewonderen en de bestuurders te ontmoeten bij de presentaties in wijnhuizen of op andere historische locaties.


Rally Legend
Sinds 2003 in San Marino een klassiek rally event dat de echte WRC fan niet mag missen. San Marino ligt op ongeveer 2-3 uur rijden van het hart van Toscane, en is zeker de moeite waard. Half oktober wordt de rally gehouden. U kunt hier WRC-kampioenen ontmoeten zoals Carlos Sainz, Juha Kankkunen, Walter Röhrl of Marcus Grönholm en vele andere bekende rallycoureurs in auto's die tussen de late jaren 70 en begin jaren 90 van de vorige eeuw beroemd waren, zoals Lancia Stratos, Lancia Delta, Audi Quattro of de Toyota Celica.

Een lijst met de belangrijkste autoraces en rally’s vindt u hier: http://www.garedepoca.com/nl/index.html

Fabrieken en musea (Emilia-Romagna)
De meeste Italiaanse superautofabrieken en musea zijn gevestigd in een klein gebied in de Emilia-Romagna, ten zuiden van Bologna, ongeveer 2-3 uur rijden van het hart van Toscane. Voor openingstijden, toegangsprijzen en adressen kunt u de onderstaande links gebruiken:
Enzo Ferrari Museum in Modena https://musei.ferrari.com/nl/modena
Ferrari Museum, fabriek en circuit in Maranello https://musei.ferrari.com/nl/maranello
Lamborghini fabriek en museum in S. Agata Bolognese http://www.lamborghini.com/nl/home/
Maserati (Umberto Panini privé museum) in de buurt van Modena http://www.paninimotormuseum.it/index.php?lang=2
Pagani fabriek en museum in San Cesario sul Panaro http://www.pagani.com/factory-tours/
Ducati fabriek en museum in Bologna http://www.ducati.com/


Andere bezienswaardigheden of activiteiten
Siena Circuit, 18 km ten oosten van Siena, kartbaan voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder, hier kut u een kart huren http://www.circuitodisiena.it/
Mugello Circuit in de buurt van Florence, MotoGP races, sport en oldtimer evenementen zijn hier georganiseerd. Het is mogelijk om hier met uw eigen motor of auto te oefenen http://www.mugellocircuit.it/

Eroici in Moto - als u de vintage fietswedstrijd L'Eroica op witte grindwegen kent, dit is hetzelfde idee maar dan met klassieke enduro- of tourmotors www.eroiciinmoto.it

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op