Focus op uw welzijn tijdens uw vakantie

donderdag 20 april 2017

Focus op uw welzijn tijdens uw vakantie

We gaan op vakantie om te ontspannen en even te ontsnappen aan de realiteit, eindelijk tijd om op te laden. In werkelijkheid gebeurd het soms dat we dan juist overmatig gaan leven, te laat opstaan, veel te veel willen zien in korte tijd, teveel eten en drinken en ons niet aan een normaal dagritme houden tijdens onze vakantie. Het is dan ook geen verrassing dat we na thuiskomst een enkele keer moeten bijkomen met een volgende vakantie of een serieuze poging om te ontgiften beginnen.

To Toscane werkt nu samen met een meta-wellbeing expert Susan Gardner die tips geeft om juist tijdens de vakantie afstand te nemen van ons dagelijks leven en weer volledig in balans te komen.

15 Tips om het beste uit uw vakantie te halen

Uit uw vertrouwde routine stappen is een verfrissende en krachtige onderbreking van de dagelijkse gewoontes. Vakantie kan zorgen voor een nieuw perspectief, en een andere omgeving kan gunstig zijn om een andere focus te creëren. Profiteer van de tijd waarop u kunt luisteren naar uw lichaam en geest om essentiële ontspanning te ervaren.

1. Elke ochtend als u wakker wordt, neem dan tien tot vijftien minuten de tijd om te overdenken waarvoor u dankbaar bent in uw leven.
2. Doe regelmatig een snelle lichaamsscan, identificeer spanning en concentreer op het ontspannen van uw spieren en relax.
3. Geef uw huid een zachte droge streling voordat u een warme douche neemt eindigend met koud water.
4. Drink regelmatig een beetje water, bij voorkeur gefilterd.
5. Drink heet water met citroen twintig minuten voor het eten.
6. Eet proteïne bij het ontbijt.
7. Gekleurd voedsel, met alle kleuren van de regenboog is gezond.
8. Probeer alkalische voedingsmiddelen zoals tomaten, vis, broccoli, spinazie, mango en papaja te eten.
9. Als u een momentje over heeft, schrijf of teken dan de negatieve gedachten die u heeft en vernietig het papier met de tekening daarna.
10. Wees bewust van uw gevoelens, adem kalmte en rust in en spanning uit.
11. Probeer negatieve gedachten te onderbreken en te concentreren op wat u wel wilt.
12. Visualiseer een stemmings meter die u lager kunt zetten om stress te minimaliseren.
13. Wees aanwezig en alert in het moment, in het nu.
14. Neem ruimte voor uzelf en voor plezier en comfort – zoek de stilte en rust op wanneer u deze nodig heeft.
15. Beweeg minimaal twee uur per dag – doe bij voorkeur cardiovasculaire en zachte strek- en rekoefeningen.

Eenvoudige yogahoudingen om op vakantie te oefenen

Wanneer u op uw vakantiebestemming arriveert, is het een idee om eens een plek te zoeken waar u zelf yoga kunt beoefenen. Een deel van een terras of tuin waar u uw yogamat kunt uitrollen en kunt genieten van de mooie omgeving. Zelfs een half uurtje yoga kan genoeg zijn om uw lichaam en geest een boost te geven. Hieronder beschrijven we twaalf makkelijke houdingen die heel geschikt zijn om buiten te doen,  van yogini Megan Jones. Bent u eenmaal bekend met een positie dan kunt u een zogenaamde flow doen waarbij de houdingen in elkaar overvloeien met gebruik van de adem.

1. Wide legged forward bend
Zet uw voeten ongeveer drie tot vier passen van elkaar en met een rechte rug ademt u ui en buigt voorover, breng uw handpalen naar de vloer tot onder de schouder. Laat uw hoofd naar benden en lift uw heupen omhoog. Houdt vast voor tien ademhalingen.

2. Standing balance
Uw voeten staan naast elkaar en uw handen liggen op uw heupen. Buig uw rechter knie tot u een hoek van 90 graden heeft. Oefen dit terwijl u naar een punt in de verte kijkt en plaats uw rechter arm achter u. Voor wat uitdaging kunt u uw rechterbeen strekken. Hou vast bij iedere zijde voor zes diepe ademhalingen.

3. Warrior balance
Met uw voeten bij elkaar, handen op de heupen, strek uw armen uit tot boven uw hoofd, handpalmen naar binnen. Adem uit terwijl u voorwaarts buigt en strek uw rechterbeen naar achter in een staande T-vorm. Hou vast voor zes ademhalingen aan iedere zijde.

4. Low lunge
In een lunge positie met uw rechterknie naar voren, daarna de linkerknie voorzichtig naar de mat brengen. Hef uw handen boven uw hooft en hou vast aan iedere zijde voor acht tot toen minuten.

5. Downward facing dog (inversie)
Met handen en voeten op de mat en beweeg uw heupen omhoog naar een V-positie. Spreid uw vingers en druk uw handen in de mat, de hielen laag strekken voor de hamstrings. Ontspan uw nek, buik en borst tot aan de dijen. Probeer de hielen meer in de mat te drukken. Hou vast voor tien ademhalingen.

6. Cat cow pose
Plaats de polsen direct onder de schouders en uw knieën direct onder de heupen. Druk op de vingers en de voeten. Laat de buik los, terwijl u de knieën, handen en voeten op de vloer houdt. Op de uitademing komt de buik naar binnen en de rug omhoog zodat u naar uw navel kijkt. Houd vast tien volle ademhalingen

7. Seated forward fold
Zittend op de mat met beide benen vooruit, met de voeten bij elkaar gebogen. Armen boven het hoofd en adem in, trek de navel in naar de ruggengraat, op het uitademen rek bij de heupen en hou lengte terwijl u richting de tenen strekt, hou vast en ontspan met uw neus naar de knie. Is dot niet comfortabel dan kunt u de knieën iets buigen en minder strekken. Hou vast voor zes ademhalingen.

8. Bridge pose
Lig op uw rug en breng uw voeten naar de mat, knieën over enkels op heupafstand apart. Lift uw heupen, en trek de schouders onder uw lichaam net als de handen en armen, breng uw handen samen en houdt uw armen recht en uw kin naar uw borst. Hou vast voor tien diepe ademhalingen.

9. Standing forward fold
Met uw voeten samen of apart laat uw lichaam naar voren vallen en weef uw vingers samen en over uw hoofd. Druk op de tenen, activeer de core (middenrif), lift de heupen en hou de knieën zacht. Hou vast voor tien ademhalingen.

10. Lord of the fishes
Van de zittende voorwaartse vouw kruist u de linkervoet over de rechter dij met de voetzool aan de buitenkant van het linkerbeen, en zo mogelijk buigt u de linkerknie om de hiel tot rechterheuphoogte te brengen. Op een inademing, loft en twist uw torso naar links terwijl u de rechterelleboog naar de binnenkant van uw dij brengt. Kijk naar links en draai de linkerhand achter het lichaam. Blij rechtop vanaf de kroon van uw hoofd, en uw schouders weg van de oren. Hou iedere zijde vast voor vijf ademhalingen.

11. Reclined butterfly
Lig op uw rug op de mat en laat uw knieën naar buiten vallen, kin op de borst, armen langs weerzijden. Breng uw voetzolen naar elkaar toe en laat uw heupen op de mat rusten. Gebruik voor ondersteuning wat opgerolde dekens of een yogablok. Rust en herstel voor de dag die begint. Een herstellende Savasana (ontspanning) sluit uw ogen, drijf af, kalmerende geluiden, rustgevende energie. Hou stil met een ontspannende ademhaling voor zeven tot tien minuten. Leg zo nodig uw benen rechtuit.

12. Warrior
Sta met uw voeten op heupbreedte uit elkaar, draai uw rechtervoet 90 graden en draai uw linkervoet naar binnen in een hoek van 45 graden. Zet uw voorste hiel  op een lijn met de boog van uw achterste voet. Druk uw gewicht op uw linkerhiel en adem uit wanneer u uw rechter knie over uw rechter enkel buigt. Til uw armen zo hoog dat ze parallel aan de vloer zijn. Hou iedere zijde vast voor vijf ademhalingen.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op