Wat pakt u in voor een vakantie in Toscane

vrijdag 17 maart 2017

Wat pakt u in voor een vakantie in Toscane


gepost door Mikolaj (17/03/2017)

Heerlijk, uw heeft uw vakantie geboekt in Toscane en nu gaat u nadenken wat u kunt meenemen. We hebben een aantal tips voor u om nog meer te kunnen genieten van uw vakantie.

Bezoekt u Toscane in de wat koelere maanden dan is het aan te raden een comfortabel vest mee te nemen voor de avonden. Welke kleding u meebrengt hangt af van het seizoen.

Wat voor vakantie wilt u? Actief en sportief of juist heerlijk ontspannen bij het zwembad, hieronder in ieder geval wat algemene zaken die u kunt inpakken voor Toscane.

Wandelschoenen
Ontdek het platteland van Toscane en zoek een aantal prachtige wandelroutes uit. Hier heeft u zeker goede wandelschoenen nodig voor ondersteuning. Het terrein varieert nogal. Plant u alleen trips langs mooie dorpjes op de heuvels en in de steden dan is natuurlijk normale kleding afdoende. Let wel op, de straatjes in veel historische steden zijn geplaveid met hobbelige keien. Het kan glad worden na regen, dus neem schoeisel mee met genoeg grip.


Reisgids
Soms denkt u dat u alles al heeft bedacht voordat u op reis ging, vaak is niets minder waar. Dan is een fijne reisgids met veel informatie over wat er allemaal te zien en te doen is in Toscane, ook voor kinderen wel erg handig. We hebben op onze website een mooie reisgids met daarin heel veel leuke bijzondere tips. Denk aan wijnproeven, kookcursus, musea, rondleidingen, wandelen, paardrijden, stranden en ga zo maar door. Kijk hier verder.

Gepaste kleding om religieuze panden te bezoeken
Wilt u kerken en andere religieuze panden bezoeken in Toscane, zoals de Dom in Florence dan is het gewenst om gepaste kleding te dragen. Om ervoor te zorgen dat u altijd toegang krijgt is het prettig om goed voorbereid te zijn. Lange mouwen en een lange broek is nodig, schouders en knieën moeten bedekt zijn. Voor dames is een grote sjaal soms genoeg om schouders mee te bedekken en makkelijk mee te nemen.


Camera
Wilt u veel en mooie foto’s maken om alles te onthouden neem dan een goede camera mee. Het is zonde om alleen met uw telefoon foto’s te maken. Toscane is bijzonder fotogeniek dus neem een fotokaart mee met extra opslag.

Dresscode
Italianen staan erom bekend dat zij zich geweldig mooi aankleden met veel kleding van designers. Sommige chique restaurants hanteren een kledingvoorschrift maar de meeste restaurants zijn hier makkelijk in en heier kunt u casual gekleed dineren zonder probleem.

Regenjas
Zomers in Toscane zijn geweldig, en toch kan een regenjas nodig zijn voor een onverwachte regenbui of storm. Neem een lichtgewicht regenjas mee zodat u altijd voorbereid bent. Zelfs als het weer iets tegenvalt kunt u lekker op pad.


Zwemkleding
Wilt u openbare zwembaden bezoeken dan kan het soms gebeuren dat u een badmuts moet dragen! En mannen mogen soms geen wijde zwembroeken dragen, alleen speedo’s. Neem dus een aantal verschillende zwemkostuums met u mee.

Antimuggenspul
De muggen kunnen nogal overweldigend aanwezig zijn in Toscane, zeker in de zomer. Neem genoeg antimuggenspul mee en iets tegen beten om de jeuk weg te halen. Vergeet u in de avond niet in te smeren met antimuggenspul.

Op maat inpakken
De kans is heel erg groot dat u veel souvenirs wilt meenemen uit Toscane nadat u delicatessenwinkeltjes en wijnboerderijen heeft bezocht. Neem dus niet teveel mee! Laat ruimte over in uw koffer voor alle lekkernijen en andere bijzondere Toscaanse dingen. Wilt u toch meer meenemen dan gedacht dan kunt u altijd beslissen om olijfolie en wijn thuis te laten bezorgen.


Fiets meenemen
Houdt u van fietsen van is Toscane en met name de Chianti een geweldige plak om te gaan fietsen. Er zijn veel waanzinnig mooie fietsroutes te ontdekken. U kunt ook ter plekke bij verschillende speciaalzaken een fiets huren.

Eerste hulpdoos
Altijd handig om basisbenodigdheden voor ongelukjes bij u te hebben. Met in het bijzonder als u gaat fietsen of andere sportieve activiteiten onderneemt op vakantie. Wilt u alleen het hoog nodige meebrengen denk dan aan pleisters, ontsmettingsmiddel en antihistamine.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op