Vijf redenen om Toscane in 2017 te bezoeken

vrijdag 10 maart 2017

Vijf redenen om Toscane in 2017 te bezoeken


gepost door Virginie (10/03/2017)

Neem een kijkje in de toekomst in het Luigi Pecci-centrum voor moderne kunst
Het hele jaar (2017)
Ga de nieuwe aanbouw van het Luigi Pecci-centrum voor modernekunst bekijken. Het is in de vorm van een ruimteschip gebouwd en werd recentelijk heropend na de renovatie van het originele Rationalistische gebouw en de opvallende gouden aanbouw die door de architect Maurice Nio ontworpen werd. Het gebouw huist de meest innovatieve moderne kunstcollectie sinds 1960 van Italië. Er zijn permanente en tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen vol moderne schatten waar muziek, theater en mode naast de visuele kunsten in verwerkt zijn.
Boek Le Vie Cave, een rustig, landelijk vakantiehuis dat in de heuvels verstopt staat.


Ga de honderdste Giro d'Italia aanmoedigen…
17 mei 2017
Moedig de wielrenners van de honderdste editie van de Giro d’Italia aan. Deze wielerronde zal in mei door Toscane trekken. Het startsignaal wordt in Ponte a Ema gegeven, waar de wielerkampioen Gino Bartali geboren werd. De karavaan trekt dan naar het westen voor de elfde dag van deze wielerronde, via een heuvelachtig parcours waarbij 161 km afgelegd wordt, naar Bagno di Romagna in de naburige provincie Emilia-Romagna.
Boek het vakantiehuis VillaPaterno als handige uitvalsbasis om de race in Toscane te bekijken. Dit vakantiehuis staat slechts 6,5 km van de route.


...of ga zelf het zadel in voor de eerste Nova Eroica
30 april 2017
U kunt ook zelf op de fiets stappen voor de eerste Nova Eroica. Dit is een nieuw idee van de organisatie achter L'Eroica, de retrowielerrace die elk jaar in oktober in Toscane gehouden wordt, waarbij volop van het lokale eten en drinken genoten wordt. Voor dit nieuwe lente-initiatief worden moderne fietsen gebruikt, maar de route blijft hetzelfde en volgt de strade bianche, de witte wegen die door de wijngaarden van de Chianti slingeren. Er zullen verschillende routes uitgezet worden, dus fietsers van ieder niveau kunnen meedoen: er zijn routes voor tijdrijders, voor liefhebbers en zelfs kindvriendelijke routes.
Voor een vakantiehuis dichtbij de routes boekt u La Stalla at Fattoria Armena, vlakbij Buonconvento.


25 jaar open wijnkelders: daar proosten we op!
27-28 mei 2017
De lokale wijngaard bezoeken is vaak een hoogtepunt voor vakantiegangers in Toscane. Veel wijngaarden openen tegenwoordig de deuren van hun wijnkelders voor het publiek en dat is in hoge mate te danken aan de Open Kelders-beweging (CantineAperte), die dit jaar haar 25ste verjaardag viert. Of u een beginner bent of een wijnkenner, er zijn genoeg wijngaarden waar u uit kunt kiezen: meer dan 100 bedrijven in deze regio zullen deelnemen aan dit evenement, dus er zal zeker een wijngaard dichtbij uw vakantiehuis in Toscane te bezoeken zijn.
Boek VillaBeba bijvoorbeeld, een vakantiehuis dat op de stoep van de deelnemende wijngaard Castello di Fonterutoli staat.


Volg in de voetstappen van Edith Wharton
11 augustus
Kent u de Amerikaanse schrijfster Edith Wharton? Zij was de eerste vrouw die de Pulitzerprijs won en schreef onder andere The age of innocence, dat als “De jaren van onschuld” vertaald werd. In augustus is het 80 jaar geleden dat zij overleed. Wist u dat zij ook veel reisboeken schreef en de auteur is van een boek over Italiaanse villa's en tuinen? Dit invloedrijke werk bevat beschrijvingen van onder andere de prachtige Medici-villa's die op de landerijen van Toscane te bewonderen zijn. Veel van deze villa’s zijn inmiddels op de werelderfgoedlijst van UNESCO opgenomen.

Boek het vakantiehuis CastelloPandolfini, dat van de Medici-familie is geweest, voor de unieke ervaring om een tijdje in één van de fantastische huizen van deze dynastie te verblijven.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op