Neem uw hond mee naar Toscane

vrijdag 3 maart 2017

Neem uw hond mee naar Toscane – informatie en tips


gepost door Ruth (03/03/2017)

Wilt u uw hond meenemen op vakantie naar Toscane? Dan wordt u bij To Toscane op uw wenken bedient. Voor een ontspannen vakantie met familie en vrienden en uw trouwe viervoeter. Wij bieden een groot aanbod van vakantiehuizen waar uw hond van harte welkom is. Voor hondenbezitters wacht een onvergetelijke ervaring in Toscane, heerlijke wandelingen door de heuvels en wijngaarden of langs de oneindige kust.

Met de tips en informatie van onze To Toscane specialisten gaat een geweldige vakantie in Toscane samen met uw hond zeker lukken.

1 Diervriendelijke vakantiehuizen
To Toscane biedt ruime keuze uit vakantiehuizen en appartementen waar huisdieren zijn toegestaan. Klik hier om deze vakantiehuizen te bekijken, en met de hulp van onze filters op de website kunt u makkelijk en snel een perfect vakantiehuis vinden die aan al uw wensen voldoen. Comfortabele vakantiehuizen voor u, uw familie en vrienden en natuurlijk uw hond, met zwembad, soms met een geheel omheinde tuin, op prachtige locaties.

2 Wet- en regelgeving in Italië betreft honden
Uw hond moet een geldige inenting hebben tegen rabiës (hondsdolheid). Uw hond mag drie weken na inenting het land in. Iedere hond  moet beschikken over een geldig Europees paspoort en de dierenarts moet geldigheidsdatum duidelijk vermelden. Een identificatie via een microchip is verplicht. Honden jonger dan drie maanden mogen het land niet in. Alle hondenrassen zijn toegestaan. U moet altijd een (zachte) muilkorf – verplicht neem mee voor het geval dat - en een riem bij u hebben voor de hond. Het is raadzaam om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.


3. Naar Toscane reizen met de auto
Geef uw hond voldoende pauzes en neem voldoende voer en drinken mee dat binnen uw bereik staat. Een kleine EHBO-kit kan handig zijn. In de auto mag u een hond vervoeren zolang deze de bestuurder niet stoort. Neemt u twee honden mee in de auto dan moeten deze vervoerd worden in een autobench, een reiskennel of achter een hondenrek. De honden moet veilig vervoerd kunnen worden. 

4. Naar Toscane reizen met het vliegtuig of de trein.
Trein- kleine honden tot zes kilo mogen gratis mee in een tas of mand die een maximale omvang van 70x50x30cm hebben. Voor grotere honden moet een kaartje (met 40% korting) worden aangeschaft en grote honden zijn alleen toegestaan in speciale wagons. In de trein moet de hond worden aangelijnd en gemuilkorfd.
Vliegtuig- overleg altijd eerst met uw dierenarts of uw hond vliegfit  is en geen gezondheidsklachten krijgt wanneer tijdens een vlucht. Doorgaans reist een hond in speciale hondenbench, en grote honden reizen in de laadruimte. De meeste vliegvelden hebben een hondenincheckbalie. Boek op tijd uw ticket, en neem veel tijd voor de incheckprocedure. Hou het hondenpaspoort, vaccinatiebewijzen, eventueel een gezondheidsverklaring altijd bij de hand.

5. Zorg dat uw hond zich thuis voelt in Toscane
Het is natuurlijk fijn als uw hond zich in het vakantiehuis net zoals thuis op zijn plek voelt. Neem daarom hondenmand, hondendeken of speciaal kussen mee voor uw hond.  Favoriet voer en lekkernijen die bekend zijn en etens- en drinkbakken zijn ook aan te raden. Mocht u een onverhoopt een keer een dierenarts nodig hebben in Toscane dan vindt u hier meer informatie: www.vetfinder.mobi


6. Rondtoeren, op pad met uw hond
In Italië moet een hond altijd aangelijnd zijn. Buiten de steden en dorpen, op het platteland is men echter niet zo streng. En u zult ook binnen de bebouwde kom weinig honden zien met een muilkorf terwijl er verplichting tot het dragen van een muilkorf  bestaat. Neem dus altijd een muilkorf mee, en vergeet de riem nooit. In de meeste musea zijn honden verboden. Voor noodgevallen is er een kennel in Florence die honden zelfs per uur opvangt : www.florencepetsitting.com/

7. De hond mee naar het strand in Toscane
Het aantal stranden waar een hond wordt toegestaan neemt gelukkig toe. De stranden zijn voorzien van borden. Hier kunt u zien of u heerlijk kunt afkoelen in de zee met uw hond. Op de website van de Italiaanse VVV kunt u een overzicht vinden van de stranden in Toscane waar u uw hond probleemloos mee naartoe kunt nemen vond u onder andere in dit artikel van To Toscane http://blog.to-toscane.nl/2014/09/neem-uw-hond-mee-op-vakantie-naar.html

8. Restaurant bezoeken in Toscane met uw hond
Vanaf 2013 is het toegestaan om een hond mee te nemen naar een restaurant waar duidelijk wordt aangegeven - Qui Fido è il benvenuto! – Honden welkom. De hond moet altijd aangelijd zijn en vergeet de muilkorf niet mee te nemen voor het geval dat. Aan te raden om van te voren te informeren of uw hond van harte welkom is bij een restaurant of bar.

9. Wanneer kunnen wij Toscane het beste bezoeken met onze hond?
Toscane is het hele jaar de moeite waar om te bezoeken. Bent u niet afhankelijk van de schoolvakanties dan zijn de lente, het begin van de zomer en de herfst aan te raden vanwege de aangename temperatuur. Airconditioning is aan te raden in de zomer!

10. Wat mag er wel en niet in een vakantiehuis
Het is natuurlijk de bedoeling dat u zich thuis voelt in een vakantiehuis en dat geldt ook voor uw hond. Het spreekt vanzelf dat honden niet zijn toegestaan in het zwembad, en niet op de bedden en zitbanken. Leg de hond altijd aan de lijn. U heeft met het respecteren van een aantal regels een ontspannen tijd en To Toscane wenst u een heerlijke vakantie samen met uw trouwe viervoeter! Buone vacanze!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op