Winkelen in Toscane

vrijdag 17 februari 2017

Winkelen in Toscane 

gepost door  Dympna (17/02/2017)

Natuurlijk is Toscane beroemd om de heerlijk wijnen en het prachtige landschap, er is echter ook heel veel te shoppen! Het aanbod van winkels en outlets is niet te vergelijken met andere regio’s van Italië. Er zijn rustieke lokale winkeltjes met verse producten, en de meer upmarket winkels die designer kleding verkopen in de steden en daarbuiten.


Lokale producten
Houdt u meer van de traditionele winkels en aanbod dan zult u ook zeker niet teleurgesteld worden. De meeste lokale winkeliers verkopen souvenirs en charmante handgemaakte cadeautjes. Toscane is beroemd om de olijfolie, wijn, lederen spullen, terracotta en in sommige plaatsen sieraden. Gaat u voor unieke spullen waar een verhaal achter zit dan bent u op de juiste plek in de winkels van Toscane.

Iedere dorp en elke plaats heeft wel iets speciaals te bieden. Lucca is bijvoorbeeld bekend om haar antiek en olijfolie. Zoekt u terracotta dan kunt u naar Montelupo Fiorentino en Impruneta gaan. Voor sieraden is Arezzo de beste stad. De beste manier om unieke producten te vinden in Toscane is om gewoon even te stoppen in een mooie plaats, er zijn altijd wel interessante vondsten te doen.


Outlet en designerskleding
Veel bekende designers hebben mooie winkels in Florence en Siena zoals Prada, Dolce & Gabbana en Gucci. Het is echter ook goed mogelijk om deze prachtige kleding te shoppen tegen goedkopere prijzen in de outlets in Toscane. The Mall is een grote luxueuze outlet op dertig minuten rijen van Florence net als Barberino outlet. Tussen Siena en Arezzo ligt het Valdichiana Outlet Village. Ook al worden de items aangeboden tegen lagere prijzen dan normaal, zijn de meeste luxe spullen toch nog aan de prijzige kant.


Markten
Er zijn zoveel leuke markten in Toscane die van alles verkopen. Kleding, antiek, verse groentes en fruit, vis, vlees en lokale delicatessen. Hier is het goed boodschappen doen om later in uw eigen vakantiehuis een heerlijke maaltijd te bereiden. Er zijn ook speciale antiekmarkten.

Bezoekt u Florence, mis dan de Mercato di San Lorenzo en Mercato di Sant’Ambrogio niet. Een lijst met markten en wanneer deze plaatsvinden in Toscane kunt u hier vinden. De meeste plaatsen in Toscane hebben iedere week een markt, in de buitenlucht, en gewoonlijk van 7:30 uur tot 13:00 uur. De vroege ochtend is het beste om naar een markt te gaan, dan is alles nog vers en is het aanbod groot.


Wilt meer informatie over wat er te zien en te doen is in Toscane en waar u heerlijk kunt winkelen bekijk dan eens onze online reisgids.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op