Koffie in Italië tips

vrijdag 3 februari 2017gepost door Ruth (03/02/2017)

Er bestaan zoveel verschillende koffies in Italië, hoe bestel ik de koffie die ik lekker vindt?
We hebben alle soorten Italiaanse koffie op een rijtje gezet voor u, wel zo makkelijk. Bestelt u koffie in een van de typische koffiebarretjes weet dan wat u wilt bestellen wanneer de barista aan u vraagt wat u wenst. Er is geen kaart, en ook weinig tijd.

Un caffè –
Een espresso, u welbekend. Besteld u espresso dan krijgt u ook espresso maar de Italianen zeggen caffè.

Un caffè ristretto –
Extra sterke espresso, heel klein kopje espresso. Echt een ongelofelijke boost dit kleine koffiewonder!


Cappuccino – 
Espresso met een heel klein beetje warme melk en melkschuim. Zonder cacaopoeder. Sterke cappuccino? Cappuccino con doppio caffè. Minder melk? Un cappuccino scuro. Na de ochtend overstappen op andere koffie zo blijft uw barista blij.

Bestelt u een cappuccino na de ochtend of nog erger, na avondeten dan wordt daar vriendelijk doch resoluut op gereageerd, wilt u écht NU een cappuccino? Werkelijk? Vaak is het gewoonweg niet mogelijk om na elf uur ’s ochtends nog een cappuccino te bestellen.

Latte Macchiato – 
Bekend in Nederland als koffie verkeerd. Een glas warme melk met een beetje espresso. Zonder schuim. Wordt geserveerd in een grotere kop. Echt een ochtendkoffie voor de Toscanen en Italianen.

Caffè Americano –
De Americano is espresso met daar heet water aan toegevoegd. Dit komt samen met de Lungo het meest in de buurt van een gewoon kopje koffie. Italianen drinken deze koffie zelden, is echt in het leven geroepen voor toeristen. De Lungo is een sterkere variant.


Caffè Lungo –
Wordt geserveerd in een groter kopje, dit is koffie waar meer water (40ml)doorheen is gelopen. Komt het meest in de buurt van een ‘gewoon’ kopje koffie.

Caffè Macchiato-
Espresso met een klein scheutje melk en wat melkschuim. Varianten zijn macchiato caldo – met warme melk, fredo – met koude melk en macchiato con schiuma di latte – met melkschuim, en de nadruk op melkschuim! Espresso kan zeer sterk zijn en de melk maakt dit wat zachter. Dit kleine beetje melk kan dan weer wel de ganse dag.

Caffè Doppio-
Dubbele espresso. Sterk spul! Let op uw hart.

Un deca –
Cafeïnevrije koffie, dus caffè deca, cappuccino deca etcetera.


Caffè con panna –
Espresso met slagroom, soms in landen bekend als cappuccino, ja echt!

Caffè fredo-
Ijskoude ijskoffie, meestal alleen in de zomer te verkrijgen, espresso met ijsklontjes en suiker. Of bestel de hippe variant, de caffè shakerato ( de naam zegt het al, shake it), alle ingrediënten net zolang geschud totdat er een romig en mooi geheel ontstaat, en mooi geserveerd in een hoog glas.

Caffè corretto-
Een espresso met een scheutje likeur naar keuze erin bijvoorbeeld een bitter of Grappa. Wordt vaak na het eten gedronken als digestief.

Als afsluiter de heerlijke caffè affogato – roomijs verdronken in vers gezette espresso!
Een bolletje roomijs met hete espresso eroverheen. Gelato con caffé. Super makkelijk dessert.

Geloof het of niet, er bestaat heerlijke romige dikke warme chocolademelk in Italië. Beste een cioccolata calda en geniet.


En er is meer…

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op