Ontdek San Gimignano

vrijdag 30 december 2016

Ontdek San Gimignano


gepost door Kiri (30/12/2016)

San Gimignano is van alle middeleeuwse stadjes die op een heuvel liggen in Toscane misschien wel de meest bekende. Beroemd om de 13
e eeuwse muren en middeleeuwse torens en panden. Natuurlijk stond San Gimignano ook op mijn to do lijstje voor onze vakantie in Toscane. Van tevoren had ik wat gelezen over de plaats en foto’s bekeken op internet. San Gimignano overtrof echter al mijn verwachtingen.

We vingen een glimp op van de torens terwijl we over de wegen in Toscane aan het toeren waren richting San Gimignano. Vanuit de verte al een prachtig beeld. De hoge muren zijn goed zichtbaar vanaf de weg. Het is aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan voor de lunch. Parkeren kan soms lastig zijn. U kunt ook buiten het plaatsje parkeren aan het begin van de heuvel en een stevige wandeling omhoog maken naar een toegangspoort.


De architectuur is prachtig en eenmaal door een poort kunt u San Gimignano gaan ontdekken. Het voelde voor ons alsof we in een middeleeuws kasteel wandelden, of een klein dorpje vol mooie geplaveide straatjes en prachtige gebouwen. In het centrum straat de 12e eeuwse Duomo, en die valt echt op.

Wat ik ook heb onthouden aan ons bezoek zijn de bijzondere winkels. Traditionele Toscaanse producten zijn overal te krijgen, zoals olijfolie, wijn, kruiden, of Toscaanse worstjes. Er zijn ook twee ‘torture’ museums waar wij helaas geen tijd voor hadden maar die zeker iets kunnen toevoegen aan een middeleeuwse belevenis.

Er zijn tal van restaurants, en sommige zijn verscholen in de verborgen hoekjes en geplaveide straatjes. Vooral de restaurantjes in de achterafstraatjes zijn heel goed. We gingen heerlijk pizza eten bij een pizzeria die door een lokale familie wordt gerund. We probeerden de pizza met Toscaanse worstjes en spinazie, heerlijk en vol van smaak. Thuis smaakt de spinazie heel anders!Het is heel leuk om het hoogste punt in San Gimignano te bezoeken waar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht over het platteland en de mooie omgeving. Sommige van de restaurants hebben ook panoramische uitzichten dus u kunt ook dineren en over het landschap uitkijken.

Ik heb een stukje gefilmd toen we in San Gimignano waren. Het regende een beetje maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben genoten van dit middeleeuwse stadje! Bekijk hier het filmpje. Wilt u op vakantie naar Toscane? Kijk eens op onze mooie website met prachtige vakantiehuizen in alle soorten en maten, en met zwembad. Lees hier meer over San Gimignano.
Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op