Een dag in Florence

vrijdag 16 december 2016

Vakantie hoogtepunten – Een dag in Florence


gepost door Kiri (16/12/2016)

Een van mijn favoriete steden tijdens mijn vakantie in Toscane was Florence. Ik wilde deze charismatische stad al heel lang bezoeken, dus op onze road trip door Toscane zorgde ik ervoor dat we wat tijd in deze historische stad zouden doorbrengen. Ik had er wel langer willen blijven!

Wat zijn de belangrijkste dingen om te zien als je maar een paar uur hebt in Toscane? Even een lijstje van te voren maken was wel handig geweest want nu kwamen we tegen de middag en stonden er al lange rijen voor de musea en galeries. Het is prettiger om vroeg in de ochtend te arriveren om wachtrijen te voorkomen.

U kunt ook met de trein naar Florence gaan, parkeren is erg lastig namelijk. De stad heeft een aantal gebieden waar het verboden is in te rijden, doe u dit toch dan riskeert u een fikse boete. Wij zijn wel met de auto naar de stad gereden en hebben bij het treinstation geparkeerd in het centrum van de stad voor drie euro per uur.


Vervolgens hebben we door de stad geslenterd om alle belangrijke bezienswaardigheden te bekijken. Er zijn ook veel mooie winkels in Florence, dus als u tijd heeft dan kunt u heerlijk winkelen. Heeft u enkel een dag de tijd dan zijn de volgende hotspots zeer de moeite waard zoals de Duomo, Giotto's Campanile, het Palazzo Vecchio, de Galleria degli Uffizi, de Ponte Vecchio en het Palazzo Pitti.
We ontdekten dat de overheid vroeger huisde in het Palazzo Pitti en dat zij de Ponte Vecchio bouwden om contact met de gewone burger te vermijden.

Veruit mijn favoriete moment in Florence is genieten van het uitzicht over de stad op het Piazzale Michelangelo. Halverwege de trappen naar beneden zijn er prachtige tuinen met een magisch uitzicht. Vanaf het plein heeft u een indrukwekkend uitzicht over Florence. We genoten van een heerlijke lunch op weg terug naar beneden, groentes, vlees en salade voor maar acht euro.

Vergeet de beroemde gelato niet te proeven in Florence, er is werkelijk op iedere hoek van de straat een ijssalon. Het was voor ons een bijna onmogelijke keuze om te beslissen welke ijssalon we zouden proberen, en hebben uiteindelijk een goede gevonden die wat achteraf lag, niet op de gebaande paden in het centrum van de stad. 


Over de Ponte Vecchio vindt u wat chiquere winkels en veel juweliers. Het is hier minder druk en er zijn een paar goede lunchrooms om wat te eten.

Ik wilde dat ik meer tijd had gehad in Florence, idealiter zijn er een aantal dagen nodig om de stad goed te bekijken. We zullen zeker de volgende vakantie in Toscane weer de kans grijpen om deze betoverende stad verder te ontdekken.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op