Waarom u verliefd wordt op Siena

vrijdag 25 november 2016

Waarom u verliefd wordt op Siena


gepost door Virginie (25/11/2016)

Laten wij u uitleggen waarom u verliefd wordt op Siena. U heeft vast weleens gehoord over het mooie Florence maar persoonlijk ga ik liever naar Siena en ik zal u vertellen waarom.

Siena is erg charmant en magisch. De stad is vrij wijds dus zelfs als het druk is met toeristen voelt het niet overweldigend. En Siena is een relatief kleine stad met een bevolking van ongeveer vijftigduizend inwoners. De geplaveide straatjes en oude muren door de hele stad heen zullen u meteen boeien en u zult snel ontdekken waarom Siena een geliefde Italiaanse stad is.

Siena is anders dan elke andere stad ik heb bezocht. Met een heel eigen persoonlijkheid en uitstraling en niet echt het gevoel van een stad. Het leek alsof de tijd had stil gestaan. De stad is verdeeld in zeventien districten allen met hun eigen namen en kleuren en vlaggen. Iedere keer ontdek je nieuwe winkels en verborgen schatten in Siena.


Siena heeft misschien wel een van de beste middeleeuwse Europa pleinen, het is de perfecte plek om te genieten van een ijsje, uw gedachten te verzetten, of een hapje te eten en te zitten en te genieten van de prachtige architectuur die u omringt. De Piazza del Campo ligt in het hart van het historische centrum van Siena. Het is ook wereldberoemd voor het houden van de jaarlijkse Palio paardenrace.


Andere belangrijke bezienswaardigheden in Siena zijn onder andere de
Siena Kathedraal, die zeker wedijvert met de Dom van Florence. Het is nog indrukwekkender als u eenmaal binnen bent. Bezoek de Fonte Gaia op het plein, het is de grootste fontein in de stad. U zult ook onder de indruk zijn van het Palazzo Pubblico, een prachtig 13e-eeuws paleis dat werd gebouwd in 1297.


Vergeet de Torre del Mangia niet te beklimmen in Siena. Dit is een 87 meter hoge toren die een panoramisch uitzicht over de stad biedt. U kunt de hele stad van bovenaf bekijken, en de omgeving en bewonder het landschap en de bergen in de verte. Het is geen gemakkelijke klim, het wordt heel smal naar de top en u moet totaal 400 treden beklimmen, maar het is zeker de moeite waard.Het centrum van Siena is afgesloten voor auto's afgezien van bussen en auto's met een lokale vergunning, dus misschien wilt u met de trein gaan. We kwamen met de auto en slaagden erin om een ​​parkeerplaats te vinden net buiten de stadsmuren voor twee euro per uur. Siena was slechts ongeveer 45 minuten rijden van waar we logeerden in Lecchi in Chianti in ons vakantiehuis.

Siena is echt de parel in de Chianti, bezoek de stad zelf en u geeft mij vast gelijk!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op