Veertig miljoen euro te besteden?

vrijdag 4 november 2016

Veertig miljoen euro te besteden? Koop een dorp in Toscane!


gepost door  Dympna (04/11/2016)

Als geld geen rol zou spelen dan zou u nu een heel dorp in Toscane kunnen kopen.  Dit is voor sommige mensen een droom die uitkomt.  Ook als u geen veertig miljoen heeft rondslingeren is het leuk om te bedenken wat u zou doen met het dorp en het land eromheen. (klik hier voor details)

Het achthonderd jaar oude verlaten dorp ligt in Poggio Santa Cecillia op ongeveer vijfentwintig minuten rijden van Siena. De adele familie Buoninsegni bezat het dorp vanaf rond1500 tot het midden van de twintigste eeuw. De familie woonde in het grootste pand en de landarbeiders die het land bewerkten woonden in de omliggende huizen. Het dorp werd in de jaren zestig van de vorige eeuw verlaten toen de meeste jonge bewoners migreerden naar de steden om werk te zoeken.

Ook al werd het dorp gekocht door een particulier zijn de meeste huizen onaangetast, en velen hebben zelfs nog het oorspronkelijke meubilair. Het dorp heeft ook een middeleeuws kasteel, twintig boerderijen, een kelder, wijngaarden, meertjes, bossen, boomgaarden, olijfgaarden en zelfs een kerk met een klokkentoren. De totale landoppervlakte is zevenhonderd hectare en de huidige eigenaren zijn onvermurwbaar dat alles tegelijkertijd verkocht moet worden en niet per pand.


De huidige eigenaren zijn eerste begonnen met het kopen van landbouwgrond om Poggio Santa Cecillia met de bedoeling biologisch vee te houden. Ze hebben het dorp niet tot het volledig potentieel ontwikkeld maar hebben wel hard gewerkt om het te onderhouden.

U kunt zich afvragen waarom de eigenaren dit geweldige dorp van de hand willen doen. Ze hebben het gevoel dat ze nu te oud zijn om het land en de panden te onderhouden en willen graag een koper die iets in de agrarische sector wilt doen, en het dorp in ere wil herstellen.

De directeur van de onderneming  die de marketing doet voor het goed, Francesco Carlucci zegt dat het dorp kans biedt een stukje echte Italiaanse geschiedenis te kopen. Wie dit dorp ook koopt, er is veel werk te verzetten.


Veel van de panden lijken op het eerste gezicht in goede staat van de buitenkant, ze hebben nog steeds veel renovatie nodig. Een paar huizen zijn echte ruïnes, en die moeten geheel of gedeeltelijk worden hersteld. Een deskundige heeft kenbaar gemaakt dat de kosten van een volledige renovatie van het dorp kunnen oplopen tot wel 200 miljoen euro, en dat is een grote investering.

Wat dit kleine dorp nodig heeft is iemand met een oneindige geldstroom en die het dorp in oude glorie wilt herstellen. Het is duidelijk dat diegene die dit op zich neemt gepassioneerd moet zijn om het dorp in goede staat te brengen. Heeft u nog geen veertig miljoen euro dan kunt u nog steeds een voorproefje ontvangen van Toscane door uw eigen vakantiehuis te huren in Toscane. www.to-toscane.nl

Hier kunt u foto’s van het dorp zien

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op