Bezoek Toscane in de lente

vrijdag 11 november 2016

Bezoek Toscane in de lente


gepost door Sonia (11/11/2016)

De lente is een zeer geschikte tijd om Toscane te bezoeken als u het prettig vindt dat het  buiten iets koeler is. In april en in mei kan de temperatuur echter al oplopen tot 23 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor de meeste mensen, perfect om te wandelen en steden te bekijken. het is minder druk met toeristen en de prijzen zijn lager, dus u kunt profiteren van een aantal geweldige aanbiedingen. Bloemen komen tot bloei, zonnebloemen en klaprozen vullen de velden. We hebben een aantal tips voor u verzameld om uw bezoek aan Toscane in de lente nog prettiger te maken.


Het weer in de lente in Toscane

Over het algemeen ligt de temperatuur tussen de 8 en de 20 graden Celsius. April en mei hebben nog wat regenachtige dagen, en in mei is het meestal al warmer. De gemiddelde temperatuur in april is 19 graden Celsius en in mei kan deze al oplopen tot 19 graden Celsius. Gaat u eind maart dan is het een stuk koeler, met temperaturen rond de 15 graden Celsius. Het kan ’s avonds en ’s nachts koud zijn, zo’n 5-8 graden Celsius. In mei is het ’s nachts ronde de 11 graden Celsius. 

Wat neemt u aan kleding mee in het voorjaar
De koffer efficiënt inpakken voor een bezoek in het voorjaar aan Toscane ligt totaal aan wat u gaat doen en wanneer u precies gaat. In maart en april heeft u zeker warme kleding nodig voor de frissere dagen.  Een goede trui of fleece en een regenjas mogen niet ontbreken. Meerdere lagen dragen houdt u langer warm. In mei kunt u ook een korte broek en wat dunnere shirts meenemen om te genieten in de lentezon.
We hebben een inpaklijstje gemaakt 

Regenjas
Vest / fleece
Paraplu
Zonnebrandcrème
Zonnebril
Pet
Zwemkleding
Kleding geschikt om te dragen in kerken en religieuze panden


Evenementen in de lente

Er zijn een aantal prachtige evenementen in Toscane in de lente. U kunt uw vakantie zo plannen dat u een van deze evenementen kunt meemaken. Het is iets bijzonders en voegt zeker iets toe. En u heeft de kans om echt kennis te maken met de lokale cultuur en gewoontes.
Hier zijn enkele van de belangrijkste gebeurtenissen in de lente:

Scoppio del Carro ( "Explosie van de kar"), Florence, 27 maart.
Torciata di San Giuseppe, Pitigliano, 19 maart
Gelato Festival, Florence, 30 april - 3 mei
Sagra del Carciofo, in de buurt van Asciano, Siena, 25 en 26 april
Sagra della Fragola / aardbeifestival, Terricciola (Pisa), 09-10 mei en 17-17
Sagra dei Pici / pici pastafestival, Celle sul Rigo (Siena), 29-31 mei
Pasen, Florence, Paaszondag (veel festiviteiten)


Nog meer in de lente in Toscane

De lente is een geweldige tijd om de regio te bezoeken, iedereen is blij dat de winter tot een einde is gekomen en het warmer is, dat de natuur veranderd in een palet vol prachtige kleuren en de heuvels in Toscane weer groen worden.

In maart, april en mei kunt u zich hier wat ideeën opdoen:

Bezoek bloeiende velden, parken, nationale natuurparken en botanische tuinen, waar u  kunt genieten van de bloemen in bloei en mooie foto’s kunt nemen. Lucca, Pisa, Florence, Siena en nog veel meer dorpen en steden hebben prachtige botanische tuinen en parken.
Ga sightseeing als het weer perfect is.
Bezoek een evenement in de lente (zie lijstje hierboven)
Bezoek de thermale baden (Saturnia is de beroemdste) en baadt in de warme wateren. U kunt dit doen als het koeler weer is.

Ga op een culinaire tour of kookles en profiteer van de frisse lente seizoensgebonden ingrediënten. Veel foodfestivals, de zogenaamde ‘Sagre’ vinden plaats in het voorjaar.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op