Zeven fascinerende Toscaanse weetjes

vrijdag 21 oktober 2016

Zeven fascinerende Toscaanse weetjes


gepost door Virginie (21/10/2016)

Toscane is altijd verrassend. U heeft waarschijnlijk wel een idee van de regio maar als u er zelf bent dan zult u ontdekken dat het spectaculairder is dan u had gedacht.

Misschien heeft u het geluk dat u iedere hoek van Toscane kunt ontdekken, de variatie in het landschap is geweldig. Er zijn een aantal dingen die iedereen weet over Toscane en er zijn een aantal weetjes die verrassend en intrigerend zijn. Hier zijn zeven fascinerende weetjes over Toscane.

1. U kunt gaan skiën in Toscane
Geloof het of niet, u kunt echt op de ski’s stappen in Toscane. Natuurlijk zijn er heel veel glooiende groene heuvels en wijngaarden, de alpine kant van Toscane is nog vrij onbekend. Er zijn acht skigebieden, 96 kilometer pistes en 42 skiliften.


2. U kunt een diploma behalen in wijnproductie
Siena is de thuisbasis van de enige universiteit in Italië waar het mogelijk is om een diploma te behalen in wijnproductie (oenologie). Deze studie gaat over de biochemische aspecten van wijnbereiding en van alle aspecten van wijn en wijnbouw, met uitzondering van het telen van druiven en het oogsten, dit is een andere tak namelijk viticultuur.

3. De Crete Senesi lijkt soms op een maanlandschap
Onder Siena ligt de Crete Senesi. Bij het rijden door dit gebied heeft u soms het gevoel dat u op een andere planeet bent. De lage heuvels en maanlandschappen geven de streek een heel apart karakter.

4. Toscane heeft in totaal zeven Unesco werelderfgoederen.
In Toscane heeft meer werelderfgoederen dan sommige landen in de wereld. Pienza, San Gimignano, Siena en Florence behoren hiertoe. Florence was de eerste plaats die op de Unesco lijst werd geplaatst. Dit is de hoofdstad van Toscane.

5. De auteur van Pinokkio kwam uit Florence
Iedereen kent wel de Disneyfilm uit 1940 over Pinokkio, het jongetje van hout. Het originele verhaal is geschreven door Carlo Collodi die in Florence geboren is.


6. De scheve toren van Pisa is niet de enige scheve toren in Pisa
De toren van Pisa is een van de meest bezochte torens in Toscane, en het drukst bezochte monument van het hele land. Mensen van over de gehele wereld gaan hiernaartoe om op foto’s te maken. Er zijn nog twee andere torens in Pisa die scheef staan. De Campanile van San Michele Degli Scalzi en de Campanile van San Nicola, beide ook in Pisa. Het bouwen vroeger in Pisa gebeurde niet zonder problemen, de stad werd gebouwd op moeras met uitdagende bouwconstructies.


7. Er is geen wettelijke minimumleeftijd voor alcoholconsumptie
Er is geen wettelijke leeftijd waarop het toegestaan is in Italië om alcohol te nuttigen. Toch moet een persoon boven de zestien jaar oud zijn om alcohol te drinken in een café of bar. Ook kan er geen alcohol worden aangeschaft onder de zestien jaar oud.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op