2010 Brunello is een grote hit

vrijdag 28 oktober 2016

2010 Brunello is een grote hit


gepost door Mikolaj (28/10/2016)

Toscaanse wijn liefhebbers zullen blij zijn om te horen dat de bekende Brunello di Montalcino wijn hartelijk wordt ontvangen in de wijnwereld. Toscane wordt wereldwijd gerespecteerd om haar wijnproductie. Velen bezoeken de regio puur om de wijnen te proeven en om rondleidingen te krijgen over de prachtige wijngaarden.

Twee van de meest bekende wijnen uit de regio zijn de Chianti en de Brunello. Toscane staat vooral bekend om zijn rode wijnen die hier geproduceerd worden. Deze zijn voornamelijk gemaakt van de Sangiovese druif.

De Brunello wijn is een van de meest dure wijnen die je kan kopen in Toscane. Vrijwel vanaf het moment dat deze wijn te koop was, heeft de Montalcino's wereldwijd bekende Brunello wijn een grote impact gemaakt. Wijncritici zijn laaiend enthousiast, en vele experts geven de 2010 Brunello een score van 100 uit 100 .


Een gerespecteerde wijncriticus uit de USA, James Suckling, schreef:

'De 2010 wijnoogst is een nieuwe mijlpaal voor de Toscaanse iconische wijn, met de productie van rode wijnen met een geweldige intensiteit, structuur en energie. Ik vind de diepte van fruit, smaak en haast minerale ondertoon van de wijnen betoverend'

Een van de regio's meest gerespecteerde producenten heeft geclaimd dat de 2010 Brunello tot de beste wijnoogsten allertijden behoort. Suckling zei verder nog:

'Ik heb ongeveer 200 verschillende Brunello's van de wijnoogst geproefd en het was haast onmogelijk om er een te vinden die niet van uitzonderlijke kwaliteit was. Het is zowel een eerbetoon aan de geweldige wijnoogst als een prachtige evolutie in de kwalitatieve wijnproductie voor de regio.'

Tijdens uw volgende vakantie naar Toscane, moet u ervoor zorgen dat u deze wijn van wereldklasse kunt proeven. Hier moet u echter wel snel mee zijn, want onze bronnen vertellen ons dat veel van hun favoriete wijnproducenten al bijna hun hele voorraad 2010 Brunello hebben verkocht. Als u de kans krijgt om deze wijn toch nog te kopen, raden experts aan dat u de wijn een paar jaar weg legt, zodat u -als de tijd rijp is- kan genieten van een onvergetelijke wijn-ervaring.


Hier een aantal interessante feiten over de Brunello di Montalcino wijn:
·         De wijn is vernoemd naar de stad Montalcino.
·         Het is een wijn die een aantal jaren moet 'rijpen' (soms wel 20 jaar lang) en hij moet een aantal uur open staan om hem te laten luchten.
·         De wijn moet worden geserveerd op kamer temperatuur, tussen de 18 en 20 graden
·         De wijn moet geheel gemaakt zijn van Sangiovese druiven om recht te hebben op dit label. Zelfs de non-reserve wijnen moeten 2 jaar in eikenhouten vaten doorbrengen. (bron: http://www.yourwineiq.com/kindsofwine/redwine/sangiovese.html)
·         De smaken die u vindt in de Brunello wijn zijn kersen, frambozen, bramen, leer, violetten en chocolade.
·         Brunello is een volle, droge, warme, robuuste en harmonieuze wijn.
·         De eerste wijnoogst van de Brunello di Montalcino kwam uit 1863, en was geproduceerd door Ferruccio Biondi-Santi.
·         Brunello di Montalcino moet worden geserveerd in ballonvormige, kristallen glazen, zodat de complexe en harmonieuze smaak volledig tot zijn recht komt.

·         De wijn smaakt het beste bij wild, rood vlees, truffel gerechten en kazen.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op