Ontdek het platteland van Toscane

woensdag 14 september 2016

Ontdek het platteland van Toscane

gepost door Ruth (14/09/2016)

Een reis naar Toscane is niet compleet zonder tijd door te brengen op het platteland. Geniet van de prachtige groene heuvels, de mooie wijngaarden en het magische uitzicht. Het platteland is perfect in Toscane en er zijn verschillende manieren om de schoonheid ervan te ontdekken.

U kunt natuurlijk lekker lui aan het zwembad blijven liggen en alles ontspannen laten voor wat het is, of ga actief de omgeving in en op pad. We hebben een aantal tips om het betoverende Toscaanse landschap te ontdekken.

Wandelen
Doe uw wandelschoenen aan en loop een bijzondere wandeltocht door het Toscaanse landschap. Er zijn heel veel verschillende wandelroutes om uit te kiezen, en u kunt ook een wandeling maken met een gids.
Verken de regio al lopend en wordt verliefd op de schoonheid ervan. Stop hier en daar in een klein dorpje om wat te eten in een plaatselijke barretje voordat u weer verder gaat.

Truffel jagen
Ook als u niet zo gek bent op deze bijzondere delicatesse is het een leuk avontuur om samen te gaan zoeken naar truffels in de regio. De nogal dure truffel kan gevonden worden diep op het platteland van Toscane. Veelal de witte truffel wordt hier gevonden en deze wordt gebruikt in vele pasta- en andere lokale gerechten.

Wijnproeven
De Chianti is de uitgelezen plek om een wijnproeverij bij te wonen. Bezoek enkele van de beste wijnhuizen in Toscane en leer hoe wijn is gemaakt, hoe de wijn het beste geproefd kan worden en wat u erbij kunt eten. Een spectaculaire beleving omringt door rustgevend landschap!

Fietsen
Voor wat fysieke activiteit kunt u een fietstocht door Toscane maken. Fiets langs wijngaarden, kastelen, door heuvels en langs historische plaatsjes. Er zijn meerdere plekken waar u een fiets kunt huren, of ga mee op een fietstocht met een gids.

Picknicken op het platteland
Bezoek een lokale markt en doe heerlijke boodschappen. Vers fruit en groente, lekkere kazen, mooie salami, heerlijke wijn, te veel om op te noemen om van een heerlijke picknick te genieten samen. Het is makkelijk om een pittoreske plek te vinden met bijzonder fraai uitzicht tussen de wijnranken.

Road trip
De beste manier om Toscane te ontdekken is per auto. Er zijn zoveel prachtige wegen met panoramische uitkijkpunten. De weg tussen Florence en Siena, de Chiantigiana is een aanrader!

Ballon varen
Bekijk het typische Toscaanse landschap van boven en wordt betoverd! Gun uzelf een ballonvaart met een glaasje champagne terwijl u geniet van het geweldige landschap dat onder u voorbij trekt. Een ballonvaart in Toscane is om niet te vergeten.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op