Ontdek het échte Toscane

vrijdag 16 september 2016

Ontdek het échte Toscane
gepost door Virginie (16/09/2016)

In Toscane zijn veel betoverende steden, er zijn echter veel kleine plaatsen en dorpen die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken en die het échte Toscane laten zien. Hier kunt u zich helemaal wentelen in de Toscaanse sfeer, dompel u onder in de lokale cultuur.

 Toscane staat bekend om de charismatische pittoreske dorpjes met traditionele charme, prachtige architectuur en authentieke uitstraling. Het zijn deze plaatsen waar u het gevoel kunt krijgen deel uit te maken van het leven op het platteland van Toscane en waar u verborgen plekken kunt ontdekken.  
.
Doe mee aan een aantal lokale activiteiten zoals een wijnproeverij, een kookles of woon een festival bij en leer de inwoners van Toscane en de gebruiken kennen. Bezoek een paar mooie steden en ontdek wat Toscane allemaal te bieden heeft. We hebben een paar tips hoe u meer uit uw vakantie in Toscane kunt halen.  


Mensen kijken
Ga lekker zitten in een klein cafeetje en laat de wereld aan u voorbij trekken, heerlijk mensen kijken in een Toscaans stadje of dorpje, iets fijners is er bijna niet. Bestel een heerlijk cappuccino, iets lekkers erbij en geniet.

Kletsen met de inwoners van Toscane
Spreekt u geen Italiaans dan is het soms wat lastig om met lokale inwoners te praten, echter wanneer u uw best doet wat basis Italiaans te leren zult u snel in staat zijn om een praatje te maken. Er wordt hier en daar natuurlijk ook Engels gesproken.


 Diner of lunch in een klein restaurant
Een geweldige manier om wat lokale vibes op te vangen is om bij een traditioneel Toscaans restaurant te gaan eten. Bestel lokale gerechten en een heerlijk glas wijn en dineer met de bevolking. De culinaire scene is zeer uitgebreid en hier krijgt u zeker de smaak te pakken. Bestel speciale seizoensgebonden gerechten van de kaart, en vraag om zelfgemaakte olijfolie, of wijn.  

Bezoek een markt
Neem de tijd om een markt te bezoeken en olijfolie, verse groenten, vis, fruit en vele andere streekgebonden producten te kopen om in uw vakantiehuis van te genieten of om mee naar huis te nemen als souvenir. De meeste ingrediënten die u nodig heeft om een heerlijk Toscaans diner te bereiden kunt u op de markt vinden, en er is altijd wel iemand bereid om u te helpen.


Bezoek hetzelfde dorpje meerdere keren jaar na jaar
Leuk om de bevolking beter te leren kennen als u wordt herkent bij het plaatselijke restaurant, barretje of delicatessenwinkel wanneer u jaar na jaar terug keert in hetzelfde dorpje. U bouwt een band op met de inwoners.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op