Gezond en lekker eten in Toscane

vrijdag 23 september 2016

Gezond en lekker eten in Toscane


gepost door Mikolaj (23/09/2016)

Er is geen twijfel over het feit dat Italianen weten hoe ze lekker moeten eten en drinken en leven. Al deze dingen zijn geïntegreerd in hun manier van leven. Italianen eten niet om te leven, ze leven om te eten, en u zult dit snel merken wanneer u tijd doorbrengt in Toscane.

Verwacht u dat Italiaanse gerechten voornamelijk bestaan uit pasta en pizza in Toscane dan heeft u het mis. De traditionele gerechten zijn anders dan wat u gewend bent op uw bord te krijgen in een restaurant in Nederland of België.

Dankzij de ideale locatie van Toscane, met verschillende heuvelachtige landschappen en een kustlijn is het mogelijk om een grote verscheidenheid aan groentes te telen. Er wordt verse vis gevangen uit de zee, en er is veel wild te vinden in de natuur, zoals wilde zwijnen, konijnen, patrijzen en fazanten.


De Toscaanse keuken
Traditionele recepten worden gekoesterd en vaak vele generaties doorgegeven. Inwoners van Toscane geloven dat de uitstekende gerechten gebaseerd zijn op de kwaliteit van de ingrediënten die worden gebruikt.

Verse lokale ingrediënten zijn de sleutel tot een heerlijke Toscaanse gerecht. Ingewikkelde sauzen zijn zeldzaam want de gerechten zijn puur en met lokale ingrediënten bereid. Denk aan mooie, hartige en vullende gerechten met eenvoudige maar lekkere ingrediënten. Het eten in Toscane is in overeenstemming met de geneugten van een Mediterraan dieet.

Het voedsel is met name zo gezond omdat er niets onnatuurlijks is toegevoegd en u profiteert zo meer van vitaminen en mineralen die van nature in lokaal geproduceerde groentes, vis en vlees vindt. In Toscane wordt vooral gekookt met verse, van eigen bodem geteelde groentes, en ook gevogelte, vlees en vis komen uit de streek. Een uitstekend voorbeeld van hoe het kan, en gezond!

Veel groentes
Door de eeuwen heen hebben de inwoners van Toscane geleerd hoe ze hun gewassen kunnen laten groeien zodat deze heerlijk smaken. U heeft de mogelijkheid om veel verse groentes te eten in Toscane.
Er worden alleen groentes gegeten die bij het seizoen horen, er is een variëteit aan groentes het gehele jaar door. En groentes smaken gewoon beter. Ze worden vaak rauw geserveerd of gestoomd, besprenkeld met een beetje olijfolie.


Brood en pasta
Zeer populair in Toscane, de meeste gerechten worden geserveerd met brood. Het brood in Toscane bevat meestal geen zout, en de pasta is vaak handgemaakt. Koolhydraten zijn nodig om gezond te blijven, en het is prima om vers gebakken brood en pasta te eten (alles met mate).

Olijfolie
Beroemd in Toscane, heerlijke olijfolie. Lekker in salade, over allerlei gerechten. Veel beter dan gebruik van dierlijk vet om te koken, met vele gunstige eigenschappen. Zeer rijk aan antioxidanten zoals vitamine E.


Inspiratie op doen? Kijk eens op onze recepten pagina!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op