Verlanglijstje voor mijn volgende vakantie in Toscane

vrijdag 19 augustus 2016

Verlanglijstje voor mijn volgende vakantie in Toscane

gepost door Kiri (19/08/2016)

Sinds ik terug ben van mijn eerste vakantie in Toscane, wil ik er dolgraag nog eens heen. Het voelt alsof de wijn, het eten en de heuvels me terugroepen! Daarom heb ik besloten om mijn volgende vakantie weer in Toscane te vieren. Helaas kan ik pas volgend najaar weg, maar dat geeft me in elk geval meer dan genoeg tijd om mijn ideale Toscaanse avontuur te plannen.

Voor onze eerste vakantie hadden we dit schitterende appartement in Lecchi in Chianti geboekt. Ik weet niet zeker of we die vakantie kunnen overtreffen, want voor zowel mijn partner als voor mij was dit onze beste gezamenlijke vakantie tot nog toe. Hier kunt u lezen wat we tijdens die vakantie allemaal gedaan hebben.

Voor onze volgende vakantie in Toscane willen we graag de druivenoogst meemaken. Ook hoorden we van een paar mensen tijdens ons vorige bezoek dat september en oktober goede maanden zijn voor een vakantie in Toscane: de bloemen staan dan in bloei en de Toscaanse heuvels zien er kleurrijk en vrolijk uit.

De druivenoogst in Toscane
Eén van de redenen dat we onze vakantie in de herfst geboekt hebben, is om de druivenoogst op een Toscaanse wijngaard te zien en te beleven. De herfstkleuren van dat jaargetijde brengen Toscane echt tot leven, als de bladeren roestbruin kleuren en de bloemen alle tinten van de regenboog op de velden en het landschap toveren.

Het weer moet dan ook prettig zijn: in de herfst is de temperatuur overdag mild en ’s avonds verfrissend koel. De exacte datum van de Toscaanse druivenoogst (de ‘vendemmia’) wordt elk jaar opnieuw vastgesteld en is afhankelijk van het weer, hoeveel regen er valt en individuele verschillen tussen de wijngaarden. De druiven moeten de juiste zoetheid hebben voordat ze geoogst kunnen worden. Liefhebbers kunnen zelf meehelpen met de druivenoogst, het plukken en persen van de druiven en wij dragen graag ons steentje bij aan de Toscaanse wijncultuur.


Food- en wijnfestivals
Ik houd ontzettend van lekker eten, daarom het was heel jammer dat we tijdens onze vorige vakantie geen foodfestival in Toscane konden bezoeken. Dat staat dus zeker op het programma voor onze volgende vakantie. Foodfestivals zijn bij uitstek geschikt om allerlei verse etenswaren en gerechten te proeven en verrukkelijke lokale producten en ingrediënten te kopen. Dus ik wil tijdens onze volgende vakantie enkele van de beste Toscaanse foodfestivals bezoeken.

In de herfst worden er in de meeste dorpen en gehuchtjes festiviteiten rondom eten en wijn georganiseerd. De meeste plaatsen hebben een eigen feest voor de plaatselijke wijnen of een specifiek lokaal product, zoals olijven, truffels, kastanjes of champignons.

Wijn proeven
Eén van de leukste activiteiten die we tijdens onze eerste vakantie in Toscane gedaan hebben, was de wijnproeverij bij Casanuova di Ama. Daniela was de perfecte gastvrouw en had voor ons een waar feestmaal bereid met heerlijke wijnen. Tijdens onze volgende vakantie in Toscane willen we deze positieve ervaring graag herhalen en we zullen zeker weer een wijnproeverij boeken. We zijn er nog niet uit of we terug gaan naar Casanuova di Ama of een andere wijngaard met een alternatief wijnaanbod zullen proberen.

Bergdorpjes
Vorige keer hebben we San Gimignano, Lucca en Montalcino bezocht en dat is zo goed bevallen dat ik graag nog wat meer middeleeuwse bergdorpjes wil gaan bekijken. Momenteel staan Pienza en Montepulciano (ten zuiden van Siena) op ons verlanglijstje, omdat deze ons aanbevolen werden. Maar ik wil ook graag Greve in Chianti in het reisprogramma opnemen: vorige keer reden we er langs, maar we kwamen toen tijd tekort en konden het stadje zelf niet gaan bekijken.


Fietsen
Mijn partner heeft recentelijk de Dallaglio-fietstocht gereden: een hele zware, internationale tocht die voor een goed doel georganiseerd wordt. Toen we in Toscane waren en de prachtige, lange wegen zagen, realiseerden we ons pas dat we onze fietsen mee hadden kunnen brengen. Wat moet het geweldig mooi zijn om daar te fietsen. De Giro d’Italia van 2016 kwam ook door het dorpje waar we verbleven en we waren zo jaloers op de wielrenners die langskwamen. Dus de volgende keer nemen we onze eigen fietsen mee, of proberen fietsen te huren, zodat we enkele van die indrukwekkende wegen in Toscane zelf kunnen uitproberen.

Het is nog lang niet zover natuurlijk, want we kunnen pas in de herfst van 2017 weer richting Toscane vertrekken. Tegen die tijd is mijn gedetailleerd reisprogramma wel klaar. Ik weet zeker dat er nog veel meer activiteiten en ervaringen te vinden zijn die we willen uitproberen, dus we houden u op de hoogte!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op