De relaxte Toscaanse levensstijl geeft een nieuwe kijk op het leven

vrijdag 26 augustus 2016

De relaxte Toscaanse levensstijl geeft een nieuwe kijk op het leven

gepost door Kiri (26/08/2016)

Toscane heeft veel indruk op mij gemaakt. Telkens als ik aan onze vakantie daar terugdenk, voel ik me kalm en rustig. Hoe kan dat? Om dat echt te begrijpen, moet u Toscane zelf meemaken, maar op de een of andere manier lijkt de tijd daar stil te staan. De relaxte levensstijl en de rust van het landschap geven een vredig gevoel.

Het leek wel of we in een droomwereld waren beland, toen we in Toscane aankwamen. We waren omringd door al onze favoriete dingen: heerlijke, hartelijke gerechten, rode wijn en een prachtige omgeving. Toscane heeft echt een positieve invloed op mijn leven gehad, omdat wel bleek dat een langzamer ritme voor het dagelijkse leven mogelijk is. En dat werkt aanstekelijk. Misschien is het wat voorbarig om te zeggen dat Toscane uw leven ook zo zal veranderen, maar het zal u zeker een nieuwe invalshoek geven, want...


Buitenlucht is goed voor hart en ziel
Toscane bezoeken betekent veel buiten zijn, de frisse buitenlucht inademen en uw ogen verwennen met het prachtige landschap. Vanwege onze moderne, drukke levensstijl hebben veel mensen thuis niet veel tijd om in de natuur door te brengen.

Of u nu graag kerktorens beklimt, door het landschap wandelt, fietst op de winderige Toscaanse wegen of het leuk vindt om middeleeuwse kastelen te bekijken: het buitenleven in Toscane doet een mens goed.

Lekker langzaam opfrissen
In Toscane leert u weer van ieder moment te genieten. We verbleven in een heel afgelegen locatie, midden in de heuvels van de Chianti-regio. Voor mij was het eerste echt ontspannen moment waar ik ‘mindful’ was, toen ik op mijn balkon zat en me realiseerde dat ik niets anders hoorde dan de natuur rondom me. Deze mooie regio, die rust uitstraalt, zal u overhalen om de tijd te nemen om die betoverende omgeving goed in u op te nemen.

U zult ook merken dat de lokale inwoners heel relaxt zijn en een kalme levensstijl hebben. Dit is zeer aanstekelijk. U zult zich zeker snel op uw gemak voelen en dit rustige tempo overnemen.

Van eten moet genoten worden
In Toscane is eten geen noodzaak, maar een ervaring. Eten staat centraal in het dagelijkse leven en er wordt met veel passie gekookt. De maaltijden worden langzaam geserveerd en elke smaak wordt gewaardeerd. Als u weer thuis bent na een vakantie in Toscane, zult u heel anders naar eten kijken, met name Italiaanse gerechten.


Werk en de goede dingen in het leven
Toen we op een wijngaard een wijnproeverij deden, legde de eigenaar uit hoe er in Toscane naar werk gekeken wordt. Ze zei dat al haar familieleden hard werken op de wijnboerderij, maar dat ze het werk met veel plezier uitvoeren en veel passie voor hun bedrijf hebben.

De hele familie werkt mee en samen hebben ze de wijngaard en de proeverij Casanuova di Ama tot een succes gemaakt. Deze werkmentaliteit vindt u overal terug in deze streek. Er wordt hard gewerkt, met liefde en passie, maar men beseft ook goed dat alleen maar werken niet gelukkig maakt.


Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op