Bezoek Toscane in de winter

vrijdag 12 augustus 2016

Bezoek Toscane in de winter


gepost door Sonia (12/08/2016)

Bijna iedereen denkt dat het voorjaar en de zomer de beste seizoenen zijn om Toscane te bezoeken,  in de winter is Toscane echter ook een topbestemming. U ziet op deze manier een heel andere kant van deze prachtige Italiaanse provincie.

Alles gaat een beetje langzamer in de winter als de meeste toeristen zijn verdwenen. De lokale bevolking is meer ontspannen en vriendelijker. Wilt u echt kennis maken met het Toscaanse gevoel en gaat u niet voor zon en warm weer dan is dit de tijd om te gaan. Bezienswaardigheden kunnen vanuit een ander perspectief bekeken worden. Wij geven een paar redenen om Toscane te bezoeken.

Het kan wat kouder zijn en regenen, maar dat hoeft de stemming niet te bederven.
Het typische Toscaanse landschap ziet er heel anders uit door de kou. In het najaar zijn er heel veel herfstkleuren en met de vorst en mist wordt er een deken over de wijnvelden gelegd. De heuvels van Toscane blijven frisgroen terwijl er mist boven de valleien zweeft.

De bekende bezienswaardigheden van Toscane zien er betoverend uit in de sneeuw. Krijgt u de kans om de scheve toren van Pisa te bezoeken terwijl het sneeuwt? Doen! Of bezoek het magische Florence in de winter. De historische gebouwen zien er nog mooier uit bedekt met sneeuw.


Er zijn veel natuurlijke baden in Toscane, met name Saturnia is bekend. In de koele winter kan een warm bad heerlijk zijn in de buitenlucht, zeker een aanrader. Ook de kust van Viareggio is spannend in de winter met mooi licht terwijl de golven op de kust beuken. 

Het is mogelijk om te gaan skiën in Toscane! Dit kan weleens meer onder de aandacht gebracht worden, het is er bergachtig en er is veel sneeuw in de winter. U kunt gaan skiën bij Abetone, Monte Amiata of Cutigliano. Of wanneer u behoefte heeft aan een andere uitdaging gaan wandelen op het platteland en in de bergen.

Tijdens feestdagen zijn dorpen en steden versierd en feestelijk verlicht. In Siena zijn spectaculaire kerstconcerten, Pienza heeft een panforte gooiwedstrijd en Florence is een geweldige stad om oudejaarsavond in door te brengen.

De winter is natuurlijk ook heerlijk om te genieten van een goed glas rode wijn om mee op te warmen met een stevige Italiaanse maaltijd. Italianen koken in de winter met lokale seizoen ingrediënten zoals wild zwijn, en veel andere vleesgerechten aangezien het jachtseizoen is.


Olijven worden ook nog in november geoogst en deze olijven hebben een kruidige groene smaak nadat ze tot olie zijn verwerkt. De schapen eten gras in de winter in plaats van hooi waardoor de Pecorinokaas nog romiger wordt.

Accommodatie is goedkoper in de wintermaanden en het is niet zo druk. Het is niet nodig ver van te voren een plek in een restaurant te reserveren of tickets voor toeristische attracties te regelen.  En niet onbelangrijk, er zijn geen lange wachtrijen. Profiteer van de uitverkoop die op 7 januari begint in de meeste winkels.

Maak het gezellig in uw eigen vakantiehuis in Toscane in de winter. Regel een privé chef-kok die een diner kan bereiden en zit lekker bij het haardvuur terwijl u geniet van een glas Toscaanse wijn. Een gevoel van rust maakt zich meester van Toscane in de winter en veel lokale inwoners vinden dit dan ook de meest geschikte tijd om de regio te bezoeken. Boek een last minute reisje naar Toscane deze winter.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op