Road trip door Toscane

vrijdag 15 juli 2016

Road trip door Toscane

gepost door Virginie ( 15/07/2016)

De beste manier om Toscane te verkennen is per auto. Op eigen houtje reizen en verdwalen op kleine weggetjes die een geheel andere kant laten zien van Toscane.


Pisa
Heeft u nog niet eerder in dit deel van Italië auto gereden dan is het een aanrader om richting  Pisa te beginnen. De wegen zijn goed onderhouden en in Pisa is van alles te zien en te doen.
Bezoek het Piazza di Miracoli, met een aantal prachtige gebouwen waaronder natuurlijk de scheve toren! Verder een kathedraal, een kapel en een begraafplaats allen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vergeet niet een heerlijke gelato te kopen terwijl u geniet van deze geweldige omgeving.


San Gimignano
Hier wordt u getrakteerd op spectaculaire vergezichten over deze prachtige plaats. San Gimignano is geweldig. Dit stadje staat niet voor niets bekend als de stad met de torens, en staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst.
Slenter door de kronkelende middeleeuwse straatjes tot aan de Piazza del Duomo waar u van een heerlijke lunch kunt genieten. Vaak wordt er muziek gemaakt op dit bijzondere plein. De Torra Grossa is de moeite waard om te beklimmen, het is de hoogste toren van de stad en hier is het genieten van het Toscaanse uitzicht over het omliggende platteland. De straten van San Gimignano meanderen door de stad en zijn vol leuke winkeltjes en ijssalons.


Siena
Een kort bezoek aan deze prachtige plaats is niet genoeg. U kunt dagen hier doorbrengen zonder u te vervelen. Wandel door de drukke straten, proef van de lokale producten en verwonder u bij het Piazza del Campo. Dit spectaculaire plein wordt omzoomd door restaurants en cafés en is de meest beroemde middeleeuwse plek in Toscane. Het plein heeft de structuur van een kom, en er staat een overweldigende paleis, het Palazzo Pubblico.
Na een verkwikkende espresso is het tijd om de levendige sfeer van het plein in u op te nemen, en u kunt de Torre del Mangia bestijgen, vierhonderd treden omhoog. Hier is het beste uitzicht over de stad met terracotta daken. Na een late lunch kunt u de kathedraal en crypten bezoeken en het Museo del’Opera.


De Chianti
Een bezoek aan Toscane is niet compleet zonder de Chianti. Rij richting het zuiden en wordt verrast door het spectaculaire platteland. Dit gebied is rijk aan historie, met veel middeleeuwse kastelen – vaak verbonden aan wijnhuizen, waar u kunt wijnproeven. Het kasteel van Montefioralle is de moeite waard om te bekijken, het kleine plaatsje heeft stilgestaan in de tijd en was het thuis van Mona Lisa van Leanardo da Vinci.


Greve
Deze mooie plaats ligt in het hart van de Chianti en is echt klassiek. Er is een leuk wijnmuseum en een prachtig plein met veel gezellige winkeltjes. Vanuit hier kunt u ook het knusse Panzano op de top van een heuvel bezoeken. Geniet van lekker eten, wijn en cultuur en dan weer terug naar de realiteit… en de volgende vakantie! 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op