Ontdek kunst in Toscane

vrijdag 8 juli 2016

Ontdek kunst in Toscane


gepost door Ruth (08/07/2016)

Toscane wordt wel beschouwd als de geboorteplaats van de Renaissance en de rijkdom van kunstschatten in Toscane gaat veel verder dan prentbriefkaarten en schilderijen. Van de Apennijnen- en Romeinse beschavingen, tot aan de d'Medici en de populaire helden van de Renaissance, bent u een kunstenaar of een kunstliefhebber dan zal Toscane zeker op uw (reis)lijstje staan.

Er is zoveel te zien en te doen in Toscane dat het bijna onmogelijk lijkt om alles te zien en te bekijken. Dus waar begint u?
Heeft u een paar dagen de tijd bezoek dan het prachtige Florence. Dit is de grootste stad in Toscane die zeker de moeite waard is om te ontdekken. Florence is een openluchtmuseum van kunst en architectuur van de Renaissance. Begin met een bezoek aan Forte di Belvedere en geniet van het geweldige uitzicht over de stad en de heuvels terwijl u de laatste sculpturale tentoonstelling bekijkt in de tuinen.

Het mooie Palazzo Pitti ligt hier naast met de Galleria Palatina. Dit geweldige museum bevat ruim vijfhonderd schilderijen van de familie d’Medici, inclusief adembenemende werken van Rafaël, Caravaggio en Correggio. De kamers in het Palazzo Pitti zijn zelfs versierd door de vermaarde Pietro Cortona. Hij was verantwoordelijk voor enkele opmerkelijke fresco’s zoals de vier leeftijden van de mens en de planetaire ruimtes aan de voorzijde van het paleis die Venus, Apollo, Mars, Jupiter en Saturnus voorstellen.

Heeft u meer tijd dan is Siena een absolute aanrader. Bezoek Siena en het hart van het middeleeuwse erfgoed van Toscane. Het is heerlijk om rond te wandelen in de oude stad met ruïnes en oude architectuur. Ga naar het Piazza Grande het mooiste middeleeuwse plein dat u ooit heeft gezien. Er is zoveel te zien, zoals het Palazzo di Fraternita dei Laici, het kunstwerk van Vasari en de fresco’s van het bisschoppelijk paleis.
Er staan veel kerken in Siena die allen geschilderde muren hebben, en prachtige beeldhouwwerken en natuurlijk schilderijen. Heeft u genoeg tijd bezoek dan het Casa Vasari met rijk gedecoreerde kamers, het stedelijk museum om moderne Italiaanse meesterwerken te bekijken, of het UnoAErre juwelenmuseum.


Nadat u wat steden heeft bezocht is het een idee om in de auto te stappen om van het landschap te genieten en naar Livorno te rijden. Deze stad is erg onderschat biedt meer dan u denkt. Ga naar het Venezia Nova, gebouwd door de Venezianen (vandaar de naam). Arriveer per boot of wandel door de kronkelende straten met mooie grachtjes. Deze stad is een perfect begin om de kust te ontdekken. De stad heeft een rijke historie. Er zijn mooie felgekleurde gebouwen en er is een nieuw fort. Vroeg in de avond is het bijzonder om de tijd te nemen om bijvoorbeeld het Terazza Mascagni met zwart-wit geblokt plaveisel te bezoeken en de spectaculaire vergezichten te bewonderen.

In de ochtend is het Sanatoria di Montenero een prettige plek om te zijn. Waanzinnig mooi uitzicht over de kust en richting Pisa. Het altaar in de kerk is prachtig en u kunt genieten van bijzondere schilderijen over de wonderen en het verhaal van de Maagd Maria in de regio. U kunt hierheen rijden, of neem de kabelbaan om de klim naar de kerk te maken.
 Waar u ook naartoe besluit te gaan in Toscane, kunst komt u altijd meteen tegemoet met de prachtige architectuur en culturele gebouwen. Klik hier om een vakantiehuis in Toscane te boeken. 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op