Lucca, een verrassend en charmant middeleeuws stadje

vrijdag 29 juli 2016

Lucca, een verrassend en charmant middeleeuws stadje

gepost door Kiri (29/07/2016)

In Toscane zijn veel schitterende, middeleeuwse bergdorpjes te vinden. Het lijken wel verschillende merken van hetzelfde product: de plaatsen zijn vergelijkbaar, maar tegelijkertijd ook volledig uniek. Van alle bergdorpen die ik tot nog toe bezocht heb, vind ik Lucca toch wel het apartst.

Lucca staat bekend om de stadsmuur uit de Renaissance-tijd en de mooie, beboomde paden. Dit stadje heeft gewoon iets. De stenen muren die de stadskern volledig omsluiten, trekken meteen de aandacht.

We hebben ontzettend genoten van ons verblijf in Lucca en willen zeker nog eens teruggaan. Het is een zeer geschikte bestemming om een paar nachten door te brengen en er even helemaal tussenuit te zijn. We hadden een goedkoop hotel geboekt, op ongeveer 10 minuten loopafstand van het stadscentrum. Het voelde bijna Villa Kakelbont-achtig aan, ons hotel, maar wel op een leuke manier.


We mochten gratis wat (oude) fietsen lenen van de hoteleigenaar, maar we hebben zó genoten van de fietstocht. We volgden het pad dat langs de binnenzijde van de stadmuren loopt. Lucca is perfect voor fietsers: u kunt aan de ene kant het stadje inkijken en zien wat er daar allemaal te doen is, en aan de andere kant kijkt u uit over het landschap en de bergen. We hebben onze fietservaringen in Lucca gefilmd met een GoPro-camera: kijkt u zelf maar wat u ervan vindt. Bekijkons filmpje hier op YouTube.

Er zijn genoeg fietsverhuurlocaties te vinden. En als u liever niet fietst, is dat geen probleem, want het stadje is ook te voet zeer begaanbaar. Lucca heeft veel leuke en unieke winkeltjes, waar u bijvoorbeeld sieraden, antiek en lokale delicatessen, zoals olijfolie, kunt kopen. 

Het voelt allemaal zeer ongedwongen aan in Lucca: het is een relaxed Toscaans stadje met een eigen karakter. We hebben ’s avonds in een restaurantje gegeten, waar we heerlijke pappardelle-pasta met everzwijnsaus bestelden.


Ook hebben we geluncht in een klein visrestaurantje dat populair is bij de lokale inwoners. Voor slechts 10 euro kregen we daar een overheerlijke visschotel met een glas wijn erbij. Lucca heeft genoeg leuke restaurantjes, bars en cafés waar u rustig iets kunt gaan drinken.

Er stroomt ook een lieflijk beekje door Lucca en de gebouwen zijn interessant. We slenterden langs een prachtige, witte kerk en hebben de huizen in het centrum bewonderd.


Lucca is makkelijk te bereiken vanaf de luchthaven van Pisa: het is ongeveer een half uurtje rijden. Als u een vakantie naar Toscane aan het overwegen bent, dan moet u zeker wat tijd in Lucca doorbrengen. Het is absoluut een bezoekje waard en één van onze favoriete bestemmingen. 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op