Evenementen en festivals in Toscane

vrijdag 1 juli 2016

Evenementen en festivals in Toscane
gepost door Sonia (01/07/2016)

De Italiaanse provincie Toscane is bijna 23.000 vierkante kilometer groot en strekt zich uit van de Apennijnen naar de Tyrreense zee. En hier kunt u geweldig lekker eten.
Toscane staat bekend om het mooie landschap, de prachtige architectuur en haar bijzondere geschiedenis, echter hier treft u ook een rijke eetcultuur die rustiek en eenvoudig in de kern en traditioneel van aard is. Het is niet eenvoudig makkelijk om te genieten van venkelsalami en crostini, en van de Florentijnse biefstuk en bekende visstoofpot, net als de romige castagnaccio (kastanjecake) of van de onweerstaanbare cantuccini (amandelkoekjes). 
Iedereen kent wel Chianti wijn of Brunello de Montalcino, en dit is maar een greep van beroemde wijnen in de regio.  Een zoete desertwijn is Vin Santo, als dessert met cantuccini overheerlijk. Een gastronomische reis door Toscane kan een beetje overweldigend zijn.  Er zijn een aantal leuke festivals en evenementen waar u uw hart kunt ophalen. We geven een aantal tips;


Bravio delle Botte in Montipulciano
Dit jaarlijkse evenement vindt plaats in de middeleeuwse stad Montepulciano. Het festival is gebaseerd op het verplaatsen van de wijn uit de regio. Acht verschillende districten rollen houten vaten met wijn ongeveer een kilometer bergop naar de finish waar ze een vlag moeten zien te bemachtigen. Daarna hebben ze een goed glas wijn verdiend. 


Nationale witte truffelfestival in San Miniato
Op zaterdagen en zondagen in november viert San Miniato het bestaan van de geurige witte truffel. Het hele plaatsje verandert in een markt met allerlei overheerlijke lokale producten. Er is olijfolie, honing, kaas, chocolade, taart, augurken en nog veel meer met witte truffel. Of ga een lekkere pasta met truffel eten  en verse champignons in een van de restaurantjes.


Fest ‘ all' Olio in Vitolini
Het festival van de olijfolie vindt ieder jaar plaats in de Florentijse herfst in de maand november met zoals u wel kunt raden, lokaal geproduceerde olijfolie. De meeste restaurants hebben speciale menu’s en er is een scala aan mogelijkheden met rondleidingen in de omgeving om meer te leren over de olijvenoogst en olijfolie. Er is ook een gezellige markt waar u producten kunt proeven en aanschaffen.

Meer weten over festivals of evenementen tijdens uw verblijf? Kijk dan eens op onze website, hier vindt u meer informatie.Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op