Top 10 gratis activiteiten in Toscane

vrijdag 10 juni 2016

Top 10 gratis activiteiten in Toscane

Geschrieben von  Dympna (10/06/2016)

Toscane is een prachtig natuurlijk gebied met genoeg buitenactiviteiten en adembenemend mooie bezienswaardigheden zodat u zich geen moment hoeft te vervelen. En dankzij de vele gratis mogelijkheden in deze regio heeft u niet veel zakgeld nodig op vakantie in Toscane.

Een vakantie in Toscane kan heel voordelig uitvallen. Met goede voorbereidingen kunt u allerlei activiteiten vinden die u geen cent hoeven te kosten. Hier volgen enkele van de beste gratis activiteiten in Toscane.

1.    Ga naar de natuurlijke heetwaterbronnen en zwem in het warme water
Toscane heeft veel warmwaterbronnen en de meeste zijn gratis te bezoeken. U kunt ervoor kiezen om een luxueus wellnesscentrum te bezoeken óf u kunt gewoon de natuur in gaan en in uw eentje een duik te nemen in de warmwaterbronnen in de bossen. Als u douches en andere faciliteiten niet echt nodig vindt, dan is dit een heerlijke, natuurlijke, en niet te vergeten gratis, ervaring. Probeer de warmwaterbronnen bij Saturnia of San Filippo bijvoorbeeld.


2.    Ga wandelen in de heuvels van Toscane
Toscane is één van de prachtigste locaties ter wereld voor wandelingen en langere voettochten. Als u door Toscane rijdt, ziet u het landschap totaal veranderen, dus u kunt hier door een groot aantal verschillende landschappen lopen. Het is een heerlijk gevoel om lekker buiten te zijn en een uitdagende wandeltocht te lopen met zulk schitterend uitzicht.

3.    Ga zwemmen in de zee of bezoek één van de mooie stranden van Toscane
Naast de bekende glooiende heuvels en het weelderige landschap, heeft Toscane ook een prachtige kust. Ga een dagje naar het strand en zwem in de zee bij één van de gratis stranden in Toscane, bijvoorbeeld het oude kuststadje Castiglione della Pescaia of Marina di Alberese, een rustig strand dat bij een natuurreservaat hoort.


4.    Bezoek gratis een museum: deze streek heeft er genoeg!
Als gevolg van het ministerieel besluit dd. juli 2014 zijn veel openbare musea in Toscane op de eerste zondag van de maand gratis te bezoeken. Als u het slim aanpakt, kunt u tijdens uw vakantie dus enkele van de meest indrukwekkende musea van Toscane, zoals het kunstmuseum Galleria degli Uffizi, gratis bezoeken. Klik hier voor een lijst met Toscaanse musea die onder deze regeling vallen.  

5.    Ga naar een festival of evenement en ervaar de lokale cultuur
Toscane heeft veel interessante evenementen die u gratis kunt bezoeken, waaronder vele eet- en wijnfestivals. Als u de kans heeft, ga dan zeker naar een festival om deze culturele kant van Toscane te beleven en de sfeer te proeven. Een lijst met Toscaanse festivals vindt u hier.

6.    Loop naar de top van de Piazzale Michelangelo en geniet van het uitzicht over Florence
Er zijn veel toeristische bezienswaardigheden en indrukwekkende gebouwen in Florence en als u niet voorzichtig bent, kan een bezoek aan deze stad u veel geld kosten. Eén van de beste (en gratis!) activiteiten in deze stad is de Piazzale Michelangelo oplopen: u heeft daar werkelijk schitterend uitzicht over Florence.


7.    Ga naar een schattig middeleeuws bergdorpje
Een bezoekje aan een bergdorpje kost u niets, tenzij u daar uit eten gaat of een kopje koffie bestelt in een lokaal cafeetje. Maar u kunt ook gewoon een picknick meenemen en lekker rondstruinen in deze bergdorpjes zonder een cent uit te geven. Hier vindt u wat informatie over de mooiste bergdorpjes die u kunt gaan bezoeken, zoals San Gimignano, Pistoia, Lucca en Montalcino.


8.    Bekijk de Romeinse ruïnes terwijl u door Siena wandelt
Wist u dat Siena dateert uit de eerste eeuw na Christus? U kunt het bewijs hiervan overal in de stad nog tegenkomen in de Romeinse ruïnes. Als u goed rondkijkt, zult u rode bakstenen zien: deze werden in de Romeinse tijd gemaakt door cement te mengen met rode steentjes.


9.    Pak de fiets en rij door het glooiende Toscaanse heuvellandschap
De uitdagende, glooiende heuvels en de prachtige fietsroutes van Toscane trekken veel fietsers. Neem uw fiets mee naar Toscane en u kunt genieten van de vele gratis fietstochten op de indrukwekkende wegen van Toscane. Hier vindt u vijf manieren waarop u in de Chianti-regio kunt gaan fietsen.

10. Rij met de auto één van de fantastische autoroutes van Toscane
U kunt een hele dag in Toscane rondrijden en het prachtige uitzicht bewonderen. U zult wat benzine moeten kopen, maar het is een goedkope manier om het hart van deze pittoreske streek te bekijken. U vindt onze autoreisgids voor Toscane hier.


Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op