Handige tips voor als u met de auto in Toscane bent

vrijdag 3 juni 2016

Handige tips voor als u met de auto in Toscane bent


gepost door Kiri (03/06/2016)

Tijdens mijn recente autovakantie in Toscane heb ik wat handige tips opgedaan die ik graag met u wil delen. Lees voordat u vertrekt deze praktische tips over autorijden in Toscane, zodat u goed voorbereidt aankomt. Als u van plan bent met uw eigen auto naar Italië te gaan, houdt dan in de gaten dat u altijd uw rijbewijs, autopapieren/logboek en verzekeringsbewijs bij de hand moet hebben.

Als u het spectaculaire landschap van Toscane goed wilt bekijken, dan is een auto de beste manier. Alleen met de auto of met de fiets zult u onverwacht kleine, charmante dorpen en verborgen schatten tegenkomen. Dit zijn mijn toptips voor autorijden in Toscane en nog wat andere zaken die wij op onze vakantie ontdekt hebben.

Kronkelwegen
Op het platteland kunnen de wegen veel bochten hebben en daarom kan een afstand van een paar kilometer veel meer tijd in beslag nemen. Gelukkig maakt het schitterende uitzicht het meestal de extra tijd wel waard. Pas wel goed op bij landweggetjes, want sommige bochten zijn heel scherp en verschijnen onverwacht.

Als u last hebt van wagenziekte, neem dan wat pilletjes ertegen mee voor deze landwegen. En laat u niet opjagen als er een paar Italiaanse auto's vlak achter u gaan rijden: neem rustig de tijd in de bochten en rij voorzichtig.


Fotogenieke locaties
Sommige landelijke routes hebben specifieke uitzichtpunten waar u kunt stoppen om foto's te nemen. Wij waren geneigd om op ieder punt te stoppen, omdat we geen enkel mooi uitzicht wilden missen.

Parkeren
In de meeste steden moet u een parkeerschijf op het dashboard leggen die uw aankomsttijd aangeeft. Er is vaak een tijdslimiet hoe lang u mag parkeren (soms is dat maar een half uurtje!). Als u een huurauto heeft, zou er een parkeerschijf bijgeleverd moeten zijn: vergeet niet deze te gebruiken, anders kunt u een boete krijgen. Sommige plekken zijn betaald parkeren, dus controleer dat altijd even.

Fietsers
Toscane is een prachtige fietslocatie, dus u komt altijd wel een paar fietsers tegen op de weg. Het kan soms best een tijdje duren voordat u deze fietsers veilig kunt inhalen, zeker als er veel blinde hoeken en bochten zijn. Neem hier rustig de tijd voor en geef fietsers voldoende ruimte als u ze inhaalt.

Toeristische route
De meest indrukwekkende route die wij gereden hebben, was van Radda in Chianti naar San Filippo, waar we prachtige foto’s gemaakt hebben. Als u van Zuid- naar Midden- en Noord-Toscane reist, verandert het landschap enorm. De weg van Siena naar Grosseto is ook prachtig. Voor meer informatie over mooie routes klikt u hier.


Autorijden in Florence
Met de auto door Florence rijden is ellendig en ik zou het absoluut afraden. Neem zo mogelijk de trein naar deze stad. Een gedeelte van de stad is afgesloten voor auto's en u krijgt een bekeuring als u toch in dit gebied rijdt. Het is zeer onduidelijk welk gedeelte het precies is, want de inwoners hebben een vergunning en mogen daar wel rijden, dus u kunt dit makkelijk verkeerd doen als u per ongeluk iemand volgt. We hebben het autovrije deel gelukkig weten te ontwijken en parkeerden op het parkeerterrein bij het station. Dat kostte ±3 euro per uur.

Benzine
We kwamen best veel benzinestations tegen onderweg en gelukkig was er eentje dichtbij ons vakantiehuis. Maar op het platteland zijn er niet altijd veel benzinestations beschikbaar, dus zorg ervoor dat u op tijd tankt. Op de snelwegen zijn benzinestations 24 uur per dag open.

Tolwegen
Vergeet niet dat Toscane enkele tolwegen heeft. Als u het geen probleem vindt om de langere, toeristische route te volgen, dan kunt u tol best voorkomen. We besloten aan het begin van onze vakantie om de snelweg te vermijden. En als u de kleinere wegen volgt, dan zult u indrukwekkende bezienswaardigheden en schattige kleine dorpjes tegenkomen. Om de tolkosten te berekenen, klikt u hier.

U vindt meer informatie over autorijden in Italië, zoals uitleg over verkeersborden, snelheids- en andere wettelijke bepalingen hier.Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op