Vakantiehoogtepunt - Toscaanse privékok

vrijdag 6 mei 2016

Vakantiehoogtepunt - Toscaanse privékok

gepost door Kiri (06/05/2016)

Tijdens onze vakantie in Toscane besloten we om onszelf te verwennen en voor een avondje een privékok in te huren. Nou denkt u waarschijnlijk dat een privékok heel duur uitvalt, maar dat valt heel erg mee: zeker als u ziet wat er allemaal bij inbegrepen is.

Wij vonden het zeker waar voor ons geld, plus een ervaring die we nooit zullen vergeten. Toscane is de perfecte streek voor een kok, omdat eten hier zo'n belangrijke plek in het leven inneemt.

U zou een privékok voor een speciale gelegenheid in kunnen huren, bijvoorbeeld voor een trouwdag, een verjaardagsfeestje of als u iets met vrienden te vieren hebt. Wij hadden geen speciale reden nodig: we wilden gewoon onszelf trakteren en tegelijkertijd ook wat meer leren over de lokale gerechten. Zo planden we een romantische etentje in ons eigen vakantiehuis, met een privékok!

Onze privékok, Andrea, was fantastisch (klik hier voor meer informatie). Hij was vriendelijk en hartstochtelijk over zijn werk. We kregen van te voren een menu toegestuurd, zodat we konden kiezen welke gerechten Andrea voor ons zou bereiden. De keuze was niet makkelijk, want alle opties klonken overheerlijk. Ons diner bestond uit vier gangen en een bijgerecht.

Het leek wel een droom die werkelijkheid was geworden: een sfeervol vakantiehuis in Toscane, met schitterend uitzicht en een privéchef die het eten serveert. Toen wij in Toscane waren, was het nog net niet warm genoeg om buiten op het balkon te eten, maar we konden vanaf de eetkamer het uitzicht ook bewonderen. We hoefden zelf helemaal niets te doen: Andrea zorgde voor alles en deed zelfs de afwas.

Mijn partner en ik zijn allebei flinke eters, dus we dachten dat we deze maaltijd makkelijk op zouden eten. Maar dat was niet zo. We lieten wat pasta staan, om genoeg plaats te hebben voor de rest van de maaltijd. (Ik heb de rest van de pasta de volgende dag als lunch gegeten). De porties waren zeer royaal. We konden het spinaziebijgerecht niet helemaal op, dus dat hebben we de volgende dag als ontbijt opgegeten.


Wat hebben we gegeten?

Voorgerecht - Traditioneel Toscaans voorgerecht met onder andere salami, pecorino-kaas met kastanjehoning en zwarte peperkorrels, Toscaanse ham en vleeswaren en bruschetta. De bruschetta werd uit eenvoudige ingrediënten bereid (kerstomaatjes, lokale olijfolie en knoflook), maar smaakte fantastisch.

Eerste gang - Zelfgemaakte ravioli met ricotta en spinazie, geserveerd met een tomaten-pestosaus. De saus werd gemaakt van verse tomaten, pesto, olijfolie en knoflook.

Hoofdgerecht - Kip gekookt in chiantiwijn met een sausje van wortel, ui, knoflook, olijfolie en tomaat.

Nagerecht - Portugese melk (lijkt op crème caramel). Dit toetje werd bereid met melk, suiker en eieren, plus een sausje van karamel en chocolade. Het werd geserveerd met cantuccini (amandelkoekjes) en verse aardbeien.

Bijgerecht - Spinazie met olijfolie, zout, peper en knoflook, en extra brood.

Bedankt, Andrea, voor een overheerlijk en onvergetelijk etentje waar we enorm van genoten hebben. Alles was perfect, zowel het eten als de vriendelijke bediening; we gaan het zeker nog eens doen.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op