Mijn tien beste momenten in Toscane

vrijdag 27 mei 2016

Mijn tien beste momenten in Toscane

gepost door Kiri (27/05/2016)

Als ik mijn favoriete momenten in Toscane moet kiezen, is dat een beetje als een speld in een hooiberg vinden. Er zweven zoveel magische momenten rond in mijn hoofd, dat het onmogelijk lijkt om de tien beste eruit te pikken.

We zullen deze vakantie nooit vergeten. Mijn partner zei dat het één van de beste vakanties van zijn leven was en ik begrijp heel goed waarom. We hebben zoveel schitterende momenten meegemaakt op vakantie en Toscane had echt alles wat we zochten in een vakantiebestemming: adembenemend mooi uitzicht, overheerlijk eten, veel interessante bezienswaardigheden en natuurlijk de heerlijke wijnen.

Maar hier zijn ze dan, mijn tien beste herinneringen van onze meeste recente vakantie in Toscane.

1.    Pappardelle-pasta eten bij Malborghetto in Lecchi
Ik denk dat mijn favoriete gerecht de pappardelle-pasta was die we in een klein restaurantje in Lecchi gegeten hebben. We genoten zo van het eten, dat we er nog twee keer zijn gaan eten. De Toscaanse soep (ribollita), de panna cotta en de pompoensoep waren ook heerlijk. De pasta werd geserveerd met een rijke everzwijnensaus en smaakte zo heerlijk, dat ik ervan droom om daar nog eens te gaan eten.

2.    Het prachtige Florence bekijken vanaf de Piazzale Michelangelo
Wat ook een prachtig moment was, was toen we de trap opliepen naar de Piazzale Michelangelo en uitkeken over het indrukkende uitzicht van de stad. Als u naar Florence gaat, dan moet u zeker naar dit schitterende uitzichtpunt lopen: het is de beste plek om foto's te maken.


3.    Champagne drinken op het balkon van ons vakantiehuis
Een simpel, maar zalig moment, was het moment dat we aankwamen bij onze fantastische vakantiehuis en het uitzicht op het balkon bewonderden onder het genot van een glas champagne. Dat was een heerlijk begin van onze vakantie.

4.    In het natuurlijke warme water van San Filippo zwemmen
Eén van de hoogtepunten van onze reis was zeker onze duik in het weldadige, warme water van de natuurlijke bronnen. Deze thermale meren bevinden zich midden in het bos, dus het voelt daar echt alsof u omringd bent door natuur.

5.    De Torre Del Mangia in Siena beklimmen
Als u het beste uitzicht in Siena wilt bekijken, gaat u naar het topje van de Torre Del Mangia. Het is een hele klimtocht, maar absoluut de moeite waard. Halverwege de klimtocht heeft u uitzicht over het middeleeuwse plein van Siena, dat van bovenaf nog prachtiger is. En als u boven aankomt, heeft u panoramisch uitzicht over de gehele stad en het omringende platteland.

6.    Wijn proeven bij Casanuova di Ama
Een vakantie in Toscane moet natuurlijk een wijnproeverij omvatten en Casanuova di Ama werd ons aanbevolen. We proefden zes of zeven verschillende wijnen, die vergezeld waren van een waar feestmaal dat de gastvrouw voor ons bereid had. Dit hoort zeker in mijn top 3 en we gaan dit absoluut nog eens doen.


7.    Een avondmaaltijd thuis laten koken door een Toscaanse privékok
We besloten onszelf te trakteren en een Toscaanse privékok in te huren. Het bleek helemaal niet zo duur bleek te zijn als we verwacht hadden en het was absoluut het geld waard! Andrea kwam naar ons vakantiehuis en kookte een ongelooflijk lekker etentje voor ons. Zonder twijfel een onvergetelijke ervaring.

8.    Rondom het kasteel Brolio wandelen
Ik was helemaal sprakeloos toen ik het panoramische uitzicht rondom het kasteel Brolio zag en de pracht en praal van het gebouw zelf is ook zeer indrukwekkend. Van alle prachtige uitzichten die we deze vakantie gezien hebben, hoort het kasteel Brolio echt wel bovenaan de lijst.

9.    Het ijs in Castellina in Chianti
Als u van ijs houdt, dan moet u zeker de nieuwe ijssalon in Castellina in Chianti gaan uitproberen. Ik heb nog nooit zo'n lekker ijs gegeten en ik begin te watertanden als ik er aan terugdenk. Hemels gewoon.

10.  Fietsen in Lucca

Ik heb ook erg genoten van onze fietstocht over de stadswallen van Lucca. Het was heerlijk ontspannen om zo rond de buitenkant van de stad te fietsen en alle inwoners hun dagelijkse wandeling te zien maken. Als ik naar rechts keek, kon ik zien wat er in het stadje gaande was en links had ik uitzicht over de bergen. 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op