Mijn favoriete Toscaanse gerechten & delicatessen

vrijdag 20 mei 2016

Mijn favoriete Toscaanse gerechten & delicatessen


gepost door Kiri (20/05/2016)

Als ik terugdenk aan mijn recente vakantie in Toscane, dan denk ik voornamelijk aan het eten. Het eten alleen is al reden genoeg om een vakantie naar deze prachtige Italiaanse streek te boeken. De lokale gerechten behoren tot de beste van het land en voor veel mensen is Toscane hun favoriete streek van Italië.

Toscaanse gerechten zijn zeer apart: eenvoudig en huiselijk, maar boordevol smaak. Geen moeilijke ingrediënten en gecompliceerde sauzen, maar verse, lokale ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. De Toscaanse inwoners hebben het geluk dat de ingrediënten lokaal verbouwd worden en van zeer hoge kwaliteit zijn, dus alles is heel vers en smaakt fantastisch.

En mocht u denken dat er alleen pizza en pasta verkrijgbaar is: dat is zeker niet waar (alhoewel we zeker ook wat pasta en pizza gegeten hebben tijdens onze vakantie). Er was niet genoeg tijd om alles te proberen, dus ik heb verschillende gerechten, zoals biefstuk Fiorentina en panzanella, op mijn verlanglijstje voor onze volgende vakantie gezet. We hebben zoveel heerlijks gegeten tijdens deze reis: hieronder staan enkele van mijn favoriete etenswaren en gerechten.


Percorino-kaas
Dit is een harde, zoute kaas die van schapenmelk gemaakt wordt.

Pappardelle-pasta (met everzwijnsaus)
Een dikke pasta die in heel Toscane gebruikt wordt. We hebben het met everzwijnsaus en ook met een rundvleessaus besteld: de sauzen waren beide heerlijk. Dit is, denk ik, mijn favoriete gerecht en de beste plek waar we het gegeten hebben was in het restaurantje Malborghetto in Lecchi in Chianti.

Traditioneel Toscaans voorgerecht
Als voorgerecht wordt in Toscane traditioneel pecorino-kaas, Toscaanse ham en bruschetta geserveerd.

Pizza met worst, mozzarella en spinazie
Deze pizza wordt zonder tomatensaus gemaakt, maar de spinazie en pittige worst vormen een heerlijke combinatie.


Verse vis
Dit restaurantje in Lucca werd ons aanbevolen door de hotelmanager. Voor 10 euro kunt u hier uit verschillende visgerechten kiezen en u krijgt er een glas wijn bij.

Buffet met gehaktballen, aubergine en groente
Dit was heel goedkoop: voor 8 euro mag u zoveel eten als u wilt van het buffet. U krijgt er een glas water bij. Ik ben dol op aubergine, dus dit was voor mij de hemel op aarde. De gehaktballen waren zó lekker. We aten dit in een klein restaurantje op weg naar het plein Piazzale Michelangelo in Florence.

Traditionele Toscaanse soep (ribollita)
Deze soep ziet er misschien niet zo mooi uit, maar u moet het zeker proberen, want het smaakt voortreffelijk. Het is zeer populair bij lokale inwoners ook en bevat wortel, ui, prei, bloemkool, savooiekool en andere kool, cannellini-bonen, zwarte bladkool, tomaten, olie, wijn en oud brood.

Panna cotta
Een heerlijk licht, zoet toetje.

Olijfolie van Casanuova di Ama
De beste olijfolie die ik ooit geproefd heb, is die van Casanuova di Ama.

Spinazie met olijfolie en knoflook
Een eenvoudig bijgerecht dat zeer smakelijk en gezond is.


Kip in chiantiwijn
Dit was het hoofdgerecht dat de privékok voor ons kookte. Het bevat kip, wortel, ui en tomaten in een rodewijnsaus.

Warme paté van kippenlevertjes en kalfsmilt
Dit werd tijdens een wijnproeverij geserveerd en was vol van smaak.

Toscaans ijs
Het ijs in Toscane is overheerlijk: met name de nieuwe ijssalon in Castellina in Chianti werd ons van harte aanbevolen.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op