Handige tips voor een bruiloft in Toscane

vrijdag 8 april 2016

Handige tips voor een bruiloft in Toscane
gepost door Virginie (08/04/2016)

Toscane wordt vaak één van de mooiste en meest romantische locaties ter wereld genoemd. Waarschijnlijk is het daarom zo'n populaire bestemming voor bruiloften. Er is ook enorm veel keus in de locaties waar u kunt trouwen: van Toscaanse kastelen en schattige kapelletjes tot wijngaarden en privévakantiehuizen. U kunt trouwen op het strand, op het platteland, in een middeleeuws bergdorpje of in een prachtige Toscaanse stad, zoals Florence of Siena.

En mocht u denken dat een bruiloft in het buitenland duur gaat uitvallen: dat valt reuze mee. Een bruiloft in Toscane hoeft niet meer te kosten dan een bruiloft in Nederland. Voor ieder budget is wel een locatie te vinden. Een bruiloft in het buitenland plannen kan ietsje moeilijker zijn, daarom hebben we wat handige tips voor u op een rijtje gezet.

U droomt van een bruiloft in Toscane?

Volg deze Top Tien Tips en maak uw dromen waar...
Denkt u soms dat in het buitenland trouwen niet mogelijk is? Wilt u totaal iets anders dan een traditionele bruiloft maar u weet niet waar te beginnen? Wij hebben wat informatie ingewonnen en tien top tips op een rij gezet die u MOET lezen voordat u een plan maakt voor de grote dag, want een romantische bruiloft in Toscane is misschien makkelijker dan u denkt ...

De locatie – een snel overzicht
De regio Toscane ligt in het hart van Italië en is wijd en zijd bekend om zijn artistieke erfenis en het berg- tot heuvelachtige landschap dat het lekkerste Italiaanse fruit en uitstekende wijnen produceert. Toscane, dat algemeen erkend wordt als de bakermat van de Renaissance, bezit een schat aan architectuur, verborgen in historische steden en genesteld in zonovergoten landschappen vol wijngaarden. De romantische hoofdstad Florence is boordevol artistieke en middeleeuwse geschiedenis, terwijl West-Toscane kan bogen op een prachtig kustgebied dat zich uitstrekt van Pisa met zijn beroemde scheve toren in het Noorden tot Grosseto in het Zuiden. Een mild klimaat met veel zon en een groot aantal charmante stadjes, dorpen en bezienswaardigheden betekenen dat Toscane ook een fotogenieke locatie voor een trouwerij is.

De kosten – Lager dan u denkt!
Wist u dat de kosten van de organisatie van een evenement, huwelijksreis en accommodatie voor uw gasten in het buitenland nauwelijks afwijken van de organisatie van een dergelijk evenement in eigen land?

Tip Een: De locatie kiezen
Denk eerst na over de soort ceremonie die u voor ogen staat omdat dit kan helpen een locatie voor de bruiloft in Toscane te kiezen. Droomt u van een bruiloft aan het strand of geeft u liever het jawoord in een romantische kapel in het centrum van een historisch stadje? De mogelijkheden kennen geen grenzen!
Een ander aspect om over na te denken is de afstand tot een luchthaven. Hoe dichter bij een belangrijke luchthaven uw bruiloft plaats vindt, des te gemakkelijker kunnen uw gasten de plaats van het evenement bereiken en weer huiswaarts keren. Ook zijn sommige luchthavens in Italië gemakkelijker bereikbaar dan andere, gerekend vanaf een specifieke locatie in uw eigen land of buurland, vooral als het merendeel van uw gasten uit dezelfde omgeving komt. De twee luchthavens in Toscane zijn Florence (FLR) en Pisa (PSA), hoewel we ook een groot aantal villa's in de omgeving van Bologna (BLQ) aanbieden. Ook vanaf Perugia (PEG) en Rome (FCO) zijn er goede verbindingen met het gebied.
En ten slotte, hoewel het Toscaanse klimaat zacht en droog is, zijn de regenkansen in heuvelachtige streken iets groter.

Tip Twee: Wanneer trouwen?
Om van de beste weersomstandigheden in Toscane te profiteren zijn de lente of zomer uw beste opties, maar de herfst is een minder drukke tijd. Bedenk daarom het volgende:
- De zomers in Toscane zijn meestal droog, heel zonnig en warm, met de hoogste temperaturen aan de kust en in de dalen.
- De zomermaanden (juli en augustus) zijn ook de drukste en dus zijn prijzen hoger.
- De heuvelachtige streken hebben een meer continentaal klimaat waarbij de regenkansen groter zijn.
- In de herfst (oktober en november) is de kans op regen groter, maar ook mooie droge dagen zijn geen uitzondering en het is dan minder druk en minder warm. In dit jaargetijde is het Toscaanse landschap enorm rijk aan kleuren.
- In de winter komen in Toscane zonnige dagen met zacht weer voor maar de nachten kunnen er erg koud zijn.

Tip Drie: Reserveer een villa
Ongeacht of u de huisvesting van uw gasten zelf betaalt of niet, de kostentechnisch gezien meest aantrekkelijke en efficiënte manier om al uw bruiloftsgasten onder te brengen is in een privévilla of vakantiedorp. In een privévilla kunnen al uw gasten op één plek samen verblijven en in een vakantiedorp beschikken groepen gasten of afzonderlijke families elk over hun eigen villa binnen hetzelfde terrein. Hier zijn een aantal voordelen van het boeken van een villa:
- Al uw gasten verblijven op dezelfde plaats zodat de reis gemakkelijker te organiseren is.
- Een villa of vakantiedorp bieden een ruimere accommodatie met meer privacy dan hotelkamers.
- Door gebruik te maken van self-catering faciliteiten kunnen uw gasten voor en na de bruiloft zelf voor hun maaltijden zorgen.
- Sommige villa's en vakantiedorpen bieden ook faciliteiten voor huwelijksceremonies en bruiloften, een aantrekkelijke manier om alles intiemer te vieren en de kosten laag te houden.
To Toscane beschikt over een uitgebreide lijst van mooie villa's en vakantiedorpen die geschikt zijn voor trouwfeesten van elke omvang en die aan uiteenlopende wensen beantwoorden. Kies eerst een locatie en ga naar click here voor een uitgebreid overzicht van grotere en kleinere plaatsen in Toscane.

Tip Vier: Bruiloft in Toscane voorbereiden
Het plannen van een bruiloft in Toscane is leuk omdat u een mooi excuus hebt voor ten minste één trip naar de mooiste regio van Italië voor het regelen van de details en de wettelijke eisen voor trouwen in Italië. Misschien is het wel een goed idee om even te proberen hoe het is om in een Toscaanse villa te wonen en een van de aantrekkelijke opties te boeken die To Toscane voor een kort verblijf biedt? Als u tijdens het laagseizoen reist, bieden we u zelfs een paar overnachtingen gratis aan!

Als u eenmaal in Toscane bent, kunt u verschillende accommodaties op uw gemak bekijken en de beste manier om u te verplaatsen is het huren van een auto. Meestal bent u goedkoper uit door uw huurauto in eigen land te boeken en het is ook de moeite waard om even te kijken of uw luchtvaartmaatschappij aanbiedingen voor huurauto’s heeft. De beste deal die To Toscane kon vinden is Auto Europe, die een goede service biedt voor een lage prijs.
Vooraf plannen is van wezenlijk belang om uw voorbereidingsreis zo goed mogelijk te benutten, waarmee we belanden bij onze volgende tip ...

Tip Vijf: Huur een weddingplanner in
To Tucany raadt u aan gebruik te maken van een professionele weddingplanner om u met alle belangrijke details bij te staan, zoals het zoeken van een locatie, het regelen van de catering, bloemen, entertainment, de bruidstaart of zelfs lokale tradities om uw grote dag helemaal te laten slagen. Daar zijn goede redenen voor:
- Een weddingplanner kan alle instanties en leveranciers namens u bezoeken en u foto’s en informatie via e-mail toesturen zodat uw reizen naar Toscane kort en efficiënt kunnen zijn en u alleen maar de belangrijkste beslissingen hoeft te nemen.
- Een weddingplanner kan u helpen met taalbarrières en kent de plaatselijke omstandigheden om ervoor te zorgen dat u de juiste prijs voor de geleverde diensten betaalt.
- Voor trouwen in het buitenland gelden wettelijke voorschriften en ook hierbij kan een weddingplanner u helpen zodat u niet met onnodige vertragingen te maken krijgt! Onze volgende tip geeft u al op voorhand een aantal adviezen.

Als u niet weet waar u moet beginnen, ga dan naar click here voor een aantal plaatselijke weddingplanners die wij kunnen aanbevelen.

Tip Zes: Wettelijke voorschriften voor trouwen in Italië
Voor trouwen in Italië gelden een aantal wettelijke voorschriften, hoewel de procedure tamelijk eenvoudig is en in de meeste gevallen snel wordt afgehandeld. Hier volgen een paar globale richtlijnen voor de papierwinkel die trouwen in Italië meebrengt. Neem voor volledige informatie altijd contact op met het dichtstbijzijnde Italiaanse Consulaat in uw eigen land of de ambtenaar van de burgerlijke stand (Ufficiale di Stato Civile) van de plaats waar het huwelijk zal plaatsvinden.
Buitenlanders die in Italië willen trouwen moeten op de eerste plaats de volgende documenten overleggen:
- Een paspoort (controleer altijd hoe lang uw paspoort na uw verblijf geldig moet zijn, bijvoorbeeld 6 maanden)
- Een volledige geboorteacte
- Als u eerder gehuwd bent geweest of wanneer uw echtgenoot of echtgenote overleden is, de betreffende scheidingsacte of overlijdensacte
- Alle documenten moeten door een beëdigd vertaler in het Italiaans worden vertaald en door een ambtenaar van het Italiaanse Consulaat worden gelegaliseerd (van een apostille worden voorzien).
U krijgt ook alle andere belangrijke documenten die u nodig hebt om in Italië te trouwen:
- Nulla Osta (Verklaring van geen bezwaar): Dit certificaat verleent u toestemming om in Italië te trouwen en moet worden aangevraagd bij het betreffende regionale consulaat of de ambassade van uw eigen land in Italië.

Aan deze procedure zijn kosten verbonden. Controleer altijd de geldigheidsduur van de verkregen documenten omdat deze na een bepaalde periode (meestal na drie maanden) verloopt. Voor elke nationaliteit gelden verschillende regels. Daarom adviseren wij u alle documenten te laten controleren door een ambtenaar van het Italiaanse Consulaat in uw eigen land.

Tip Zeven: Heen en weer reizen naar Toscane
De snelste en gemakkelijkste manier om Toscane te bereiken is per vliegtuig. Het is verreweg de populairste optie, vooral omdat een aantal maatschappijen nu goedkope vluchten aanbieden vanuit Nederland en de omliggende landen. Het betekent ook dat u precies weet wanneer uw gasten aankomen en het is een gemakkelijke manier om voor grotere groepen te boeken. Vliegen naar Pisa of Florence is de gemakkelijkste manier om de door u gehuurde villa in Toscane te bereiken, maar u kunt ook andere luchthavens overwegen met uitstekende verbindingen naar dit gebied en wel Rome, Perugia en Bologna.


Tip Acht: Waarschuw uw gasten tijdig tevoren
Dit is vooral belangrijk voor bruiloften in het buitenland omdat uw gasten waarschijnlijk een paar dagen vrijaf moeten nemen en de nodige reisarrangementen moeten regelen. Verstuur 'Save the date '-kaarten, e-mails of zelfs teksten voordat de officiële uitnodiging de deur uitgaat om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk genodigden kunnen komen. Dit kunt u het beste doen zodra de officiële trouwdatum vaststaat.
Vergeet niet uw gasten eraan te herinneren dat ze moeten controleren of hun paspoort nog geldig is tot en met het moment van de reis zodat ze voldoende tijd krijgen om hun paspoort indien nodig te vernieuwen. (In sommige gevallen moet uw paspoort ook geldig zijn, bijvoorbeeld 6 maanden, gedurende een bepaalde tijd na uw verblijf.)

Tip Negen: De buitenlandse bruiloft verzekeren
Het is raadzaam na te denken over het verzekeren van de bruiloft in het buitenland zodra u een aantal zaken hebt vastgelegd en waarborgsommen moet overmaken. Hierdoor bent u gedekt tegen ondermeer annuleringen of schade aan de huwelijkskledij. De meeste verzekeringen van bruiloften in het buitenland bevatten GEEN reisverzekering dus zorg ervoor dat u deze afzonderlijk afsluit. Een bruiloft is immers een aanzienlijke investering en daarbij wilt u gemoedsrust hebben en geen enkel risico nemen. Het is de moeite waard met behulp van het internet prijzen te vergelijken en de beste aanbiedingen voor uw wensen te vinden omdat aanbiedingen voortdurend veranderen!

Tip Tien: Bruid en bruidegom, kies geschikte trouwkleding
Als u van plan bent uw bruiloft onder de stralende Toscaanse zon te vieren, wilt u op de grote dag natuurlijk gekleed gaan op een manier die bij dit klimaat past en waarin u het niet benauwd krijgt. Wanneer u de trouwkleding uitzoekt, vraag dan om een trouwjurk voor haar en een kostuum voor hem waarin bruid en bruidegom zich in een warmer klimaat aangenaam kunnen bewegen.
Een ander punt van overweging is hoe de trouwkleding veilig in Toscane krijgt en idem dito weer terug in eigen land. Pak alles zorgvuldig in en betaal liefst iets meer voor de extra bagage. Hang de trouwkleding direct na aankomst op – bij voorkeur in een badkamer vol damp.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op