Fase 9 van de 99e Ronde van Italië (Giro99)

vrijdag 1 april 2016

Chianti Classico Individuele tijdrit van Radda in Chianti naar Greve
gepost door Sean (01/04/2016)

Fase 9 van de 99e Ronde van Italië (Giro99)
15 mei 2016

De speciale tijdrit in de heuvels van de Chianti kan de beslisser zijn voor de 99ste Giro D’Italia. De professionele wielrenners strijden om de grote winnaar van de tour te worden en de houder van de felbegeerde roze trui, de Maglia Rosa.  Dit zou weleens diegene kunnen zijn die op 15 mei de finish in Greve haalt.

Deze tijdrit, de eerste van drie klassieke ritten van het seizoen 2016 is van cruciaal belang. Nauwelijks klassiek te noemen zoals een open road sprint op een vlakke weg, hebben de organisatoren een 40,4 km run uitgezet met soms wel 750 meter verschil in hoogte. De renners worden met klim na klim geconfronteerd, met een aantal scherpe hellingen zoals na vertrek uit Castellina in Chianti. En als dat al niet moeilijk genoeg is zijn er veel technische afdalingen inclusief krappe bochten die met hoge snelheid moeten worden gecompenseerd.
 
Image source: www.giroditalia.it/eng/stage/tappa-9/
De speciale route, gecreëerd om de 300ste verjaardag van de Chianti Classico Consorzio te markeren gaat door de Gallo Nero wijngaarden, olijfgroeven en eikenbossen, een prachtig decor voor een fietstocht. De spanning loopt al op in de lokale steden en dorpen die blij zijn dat een groot en prestigieus evenement hier zal plaatsvinden ondanks alle onvermijdelijke ontwrichting van het dagelijks leven. De schijnwerpers staan op deze mooie regio gericht en velen geloven dat dit de lokale economie zal helpen. Toegevoegde bonis is dat er veel wegen liefdevol worden opgeknapt voor de Giro 99 renners.

De kans om de rit te aanschouwen is natuurlijk al geweldig, het is echter ook mogelijk voor fietsliefhebbers om de route te fietsen nadat het evenement voorbij is. Eerst moet u beslissen of u in Radda begint en eindigt in Greve, zoals de Giro 99 renners of andersom. In beide gevallen is het nodig om te regelen dat u wordt opgehaald om u terug te brengen na een rit van 40 kilometer met wel 750 meter hoogteverschil.
 
Image source: www.giroditalia.it/eng/stage/tappa-9/
Voor de hardcore fietsers is het mogelijk om de 70 km loop van en naar Radda te rijden.  Dit vereist doorzettingsvermogen, een extra dertig kilometer fietsen met wel drie zware beklimmingen op de route. De eerste net buiten Greve is goed te doen, de tweede net buiten Dudda door Lucolena naar Badia Montenuro is steil. En dan bij de finish is er de twee kilometer lange klim naar Radda.

Er zijn een aantal prachtige plekken om te stoppen voor eten en drinken onderweg. Op 22 kilometer ziet u de Madonna di Pietracupa waar George Clooney en zijn vrouw Amal Clooney recentelijk op bezoek waren, al arriveerden zij per scooter. Op 28 kilometer kunt u wat eten en drinken op het mooie terras van Osteria La Piazza.

Gaat u de volledige loop rijden dan is mijn favoriete plek om te stoppen Botteghina di Dudda op 50 kilometer. Een geweldige plek voor heerlijke sandwiches of mals gegrild vlees is de L’Osteria del Rifugio del Chianti op 57  kilometer. Er is niet zoveel meer te klimmen vanaf hier dus u kunt uzelf zelfs trakteren op een goed glas Chianti.


Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op