Giro d’Italia rijdt in 2016

vrijdag 26 februari 2016

Giro d’Italia rijdt in 2016 door de glooiende wijngaarden van Chianti


gepost door Mikolaj (26/02/2016)
Dit jaar zal een etappe van de Giro d'Italia (de Ronde van Italië) in Chianti plaatsvinden. De Ronde van Italië wordt elk jaar in mei georganiseerd en het is de laatste grote wielerwedstrijd voor de Tour de France van start gaat. Dit jaar vindt de Giro plaats van 6 tot 29 mei 2016. U kunt alle grote teams die aan de Tour de France deelnemen ook in de Giro verwachten, met wielrenners zoals Contador, Froome en Porte.

De organisatie heeft aangekondigd dat één van de belangrijkste etappes (de negende etappe) in Chianti zal plaatsvinden. Het is de individuele tijdsrit: 40 kilometer lang, vrijwel zonder vlakke stukken. Chianti is een erg heuvelachtig gebied en de glooiende heuvels van de wijngebieden zijn zeer goed bekend. Het gedeelte van het parcours dat in de Chianti gereden wordt, is een individuele tijdsrit, een race tegen de klok die de wielrenners apart rijden. Elke minuut vertrekt er een renner.

Het zal een hele moeilijke etappe worden, een echte uitdaging, waarbij de deelnemers door één van het meest indrukwekkende en schitterende landschappen van Toscane rijden. Het zal dan ook één van de meest aantrekkelijke etappes van deze wielerronde zijn. De negende etappe gaat van start in Radda en eindigt in Greve.

Radda is een pittoresk bergdorp dat midden in Zuid-Toscane ligt. Het is lokaal een belangrijke plaats met een traditionele charme en spectaculair uitzicht over het omringende landschap. Vanaf Radda gaat de route verder naar Castellina, San Donato en Panzano. De eindstreep is in Greve in Chianti.

Vanwege het uitdagende karakter zal deze etappe veel invloed op de eindtijd kunnen hebben en waarschijnlijk aanzienlijke tijdsverschillen veroorzaken. De directeur van de Giro Mauro Vegni zegt:

'Dit belooft één van de meest spectaculaire etappes van het parcours van de Giro in 2016 te worden. Zowel in technisch opzicht voor de wielrenners, maar ook vanwege de unieke achtergrond die het landschap zal vormen.'


Dit is uitstekend nieuws voor de Chianti-regio, aangezien dit jaar de 300ste verjaardag van de wereldberoemde Chianti Classico-wijn gevierd wordt. De organisatoren van de wielerronde proberen elk jaar culturele evenementen die in Italië plaatsvinden in het parcours van de Giro op te nemen en de 300ste verjaardag van zo’n bekende wijn past zeker in dat plaatje.

Chianti werd 300 jaar geleden door de groothertog van Toscane tot een wijngebied uitgeroepen en het parcours van de Giro zal deze gedenkwaardige gelegenheid herdenken. Hoewel er al sinds de Etruskische en Romeinse tijd in de heuvels van Chianti wijn verbouwd wordt, wordt 1716 als het beginjaar van de moderne wijnproductie gezien.

Wij hebben hoge verwachtingen voor de etappe in de Chianti van deze wielerronde. Het zal een spannende en sensationeel evenement worden. En u kunt erbij zijn! Boek een vakantie in Toscane in mei zodat u de wielerronde in deze prachtige locatie kunt bekijken. Klik hier om een privévakantiehuis in Toscane te boeken.
Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op