Vijf authentieke Toscaanse gerechten

vrijdag 22 januari 2016

Vijf authentieke Toscaanse gerechten


gepost door  Dympna (22/01/2016)


Italië staat bekend om de vele overheerlijke gerechten en de meeste mensen associëren de Italiaanse keuken met pizza en pasta. Er is echter nog zoveel meer te ontdekken. U waardeert de Italiaanse delicatessen nog meer wanneer u specifieke regio’s bezoekt. Toscane is beroemd om haar keuken en de inwoners zijn zeer trots op de vele authentieke Toscaanse recepten.

In Toscaanse gerechten draait het om verse lokale ingrediënten en wat er in het seizoen voor handen is om mee te koken. Eenvoudige gerechten die vol van smaak zijn en met verse producten bereid. Lokale inwoners gaan naar de markt en gooien wat in de pan, de maaltijden zijn vullend en gezond en worden geserveerd met brood gebakken in de omgeving.

Al heel erg lang kan Toscane prat gaan op haar geweldige gerechten met een focus op eenvoud en een voorkeur voor verse ingrediënten in plaats van complexe sauzen en ingewikkelde kruidenmengsels. De smaakvolle gerechten spreken voor zich en worden vaak bereid met producten van eigen bodem. Gaat u op vakantie naar Toscane dan hebben wij enkele klassieke traditionele gerechten voor u geselecteerd die u zeker moet proberen.

1. Panzanella
In de meeste Toscaanse restaurants wordt panzanella geserveerd. Het is eigenlijk een salade waarin veel ongezouten brood wordt gebruikt en rode ui, komkommer, tomaten, basilicum, azijn, zout en veel olijfolie. Italianen gooien niet graag brood weg en maken gebruik van de restjes oud brood om deze eenvoudige maar heerlijke salade te maken. Het is een ideaal gerecht voor in de zomer, perfect voor een lunch of lichte maaltijd.

2. Papa al Pomodoro
Een echte Toscaanse favoriet, en serieus comfort food. Dit is een hele volle tomatensoep met brood, tomaten, basilicumblaadjes en olijfolie. De smaak van dit gerecht varieert van stad tot stad. De soep is heel vullend en kunt u eten als lichte lunch, een voorgerecht of tijdens koude winters.


3. Bistecca Fiorentina
Iedereen wil deze fameuze biefstuk wel eens proberen in Toscane. Het is zeer speciaal vanwege de manier van bereiden en ook is belangrijk waar de biefstuk vandaan komt.
De grote T-bone steak is namelijk extreem dik. Lokale slagers zijn zeer trots op deze steak. Het is zo’n groot stuk vlees dat het tijdens het eten wordt gedeeld met meerdere personen. De biefstuk komt van het Chianina rund en de ober laat het mooie stuk vlees waarschijnlijk aan u zien voor bereiding. Normaal gesproken wordt het vlees rare geserveerd, oftewel nog enigszins rauw. Veel restaurants serveren bistecca Fiorentina, het is echter de moeite waard om een restaurant te vinden die zeer goede kwaliteit aanbiedt want de kwaliteit en smaak kan nogal verschillend zijn. Meestal krijgt u er aardappeltjes en gekookte bonen bij.

4. Pappardelle Alla Lepre
Tijdens uw vakantie kunt u heerlijke vers bereide pasta proberen. Een van de populaire pasta’s in Toscane is pappardelle. dit lijkt een beetje op spaghetti alleen is het veel dikker en bereid met ei. Pappardelle alla Lepre wordt geserveerd met een saus van haas dat een hele lange tijd heeft gesudderd. Ook wordt het weleens met een vleessaus van wild zwijn bereid.

5. Cacciucco
Dit is een traditionele visschotel. Het gerecht wordt oorspronkelijk bereid met alles van de bijvangst uit een net. De visser kan deze niet verkopen en maakt er een verse visstoofpot van. Tegenwoordig is het recept verfijnd met duurdere vissoorten zoals mosselen, garnalen en schelpdieren in plaats van octopus en inktvis die men vroeger op de bodem van het net vond. Meestal bevat Cacciucco vijf soorten vis en knoflook, salie, hete pepertjes, wijn en tomaten.Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op