Te zien en te doen in Toscane

vrijdag 8 januari 2016

Te zien en te doen in Toscanegepost door Virginie (08/01/2016)

Toscane is gezegend met een betoverend landschap, bestaande uit architectuur met invloeden uit de Renaissance in de steden en een prachtige kustlijn en glooiende heuvels.  Met zoveel schoonheid en variatie is het moeilijk om een keuze te maken wat u gaat doen tijdens uw vakantie in Toscane.

Het ligt voor de hand om toeristische trekpleisters en grotere steden te bezoeken, maar Toscane heeft meer te bieden. Er zijn mooie rustige en unieke plekken voor een onvergetelijke ervaring. Gaat u op vakantie naar Toscane dan is het leuk om iets van onderstaande te ondernemen.


Chianti wijntour
Wilt u wereldberoemde rode wijn proeven ontdek dan de wijnen van de Chianti. Het landschap bestaat uit golvende wijngaarden met goed verzorgde wijnstokken. Boek een wijntour in de Chianti en maak kennis met een van de beste wijnen van Italië terwijl meer te weten komt over het rijpingsproces en natuurlijk heerlijke wijnen mag proeven.


Scheve toren van Pisa
Dit is een grote toeristische trekpleister, echter wel de moeite waard. Trotseer de drukte en verwonder u over de pracht van deze bijzondere toren en de geweldige gebouwen eromheen.

Smullen van een ijsje in Florence
Het ijs in Florence is goddelijk. U vindt er tal van ijssalons verspreid over de stad die heel veel verschillende smaken ijs maken en verkopen. Het is sowieso geweldig om in Florence te zijn! Veel ijssalons willen uitgeroepen worden tot de beste ijsmakers van de stad, zoals Gelateria La Carraia, Perche No (wat betekent 'waarom niet') En Marco Ottaviano Il Gelato Gourmet.

Ontspan in de thermale baden
Het is fijn om wat tijd te hebben om thermale baden in Toscane te bezoeken. Een bekende plek is Saturnia. Het water hier schijnt therapeutische eigenschappen te hebben. U kunt hier genieten van de watervallen die voor het publiek toegankelijk zijn. 


Dwaal rond in de kathedraal van Siena
Dit is een van de hoogtepunten van het charmante Siena. U zult onder de indruk zijn van deze enorme kathedraal die een toonbeeld is van Italiaanse architectuur.  Koop een kaartje om de kathedraal van binnen te bekijken, hier is het net zo mooi als buiten.

Rij door middeleeuwse dorpen en stadjes
Toscane staat bekend om zijn middeleeuwse dorpjes en stadjes. Maak een road trip door Toscane om zoveel mogelijk dorpen en steden te kunnen zien. San Gimignano is een van de meer bekende plaatsen maar er zijn ook kleinere schilderachtige dorpjes die een bezoekje waard zijn.

Fietsen rond Lucca
Lucca ligt aan de rivier de Serchio. De stad heeft enorme brede muren die dateren uit de Renaissance, charmant geplaveide straatjes en historische cafés waar u heerlijk mensen kunt kijken. Het is de perfecte stad om te wandelen of fietsen, u kunt in de stad fietsen huren. De lokaal geproduceerde olijfolie kunt u aanschaffen in veel winkels.

Huur een Segway in Florence
Wanneer u een Segway huurt in de stad ziet u de stad vanuit een heel bijzonder perspectief. Het is een eigenzinnige wijze van vervoer. Met een Segway tour ziet u alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad onder leiding van een gids.

San Gimignano
Dit is een populaire toeristische stad die echt de moeite waard is met eeuwenoude middeleeuwse torens die u al vanaf het platteland kunt zien wanneer u het stadje nadert. Hier is ook de beroemde ijssalon van Dondoli.

Rondleiding Italiaanse keuken
Krijg inzicht in de Italiaanse keuken door een rondleiding te krijgen en meer te leren over Italiaanse tradities en proef heerlijke lokale gerechten. U wordt meegenomen naar lokale markten en brengt bezoek aan verschillende winkels. Probeer verschillende Balsamico azijn, olijfolie, kaas en vleeswaren. Genieten dus!


Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op