Welke dieren kunt u in Toscane in het wild zien?

vrijdag 18 december 2015

Welke dieren kunt u in Toscane in het wild zien?
gepost door Ruth (18/12/2015)

Of u nu naar Toscane gaat voor de glooiende heuvels en de bergen, de olijfgroeven en de wijngaarden of de rotsen aan de kust, u zult zeker ook verschillende wilde dieren zien. Het prachtige landschap van Toscane heeft altijd veel mensen getrokken, maar de Toscaanse flora en fauna worden vaak vergeten, totdat u deze met eigen ogen gezien hebt. Voordat u op vakantie gaat naar Toscane, is het de moeite waard om op te zoeken wat de beste locaties zijn om wilde dieren te zien: hier is alvast een beginnetje.

Bergen
De bergen van Toscane vormen een prachtige achtergrond voor elk pittoreske uitzicht en zijn ook zeer geschikt om te wandelen en bergen te beklimmen. Als u echt bergachtige gebieden zoekt, dan is het de moeite waard om één van de hoogste punten in dit gebied te bezoeken, zoals de Garfagnana-regio. Garfagnana ligt tussen de Apuaanse Alpen en de Appennijnen. Hier vindt u het grootste nationale park van Italië, dat 50 km breed is. U kunt hier wolven, steenarenden, oehoe’s, moeflon (wilde bergschapen) en everzwijnen zien.

De kust
De kust van Toscane is populair vanwege de prachtige zandstranden. Maar als u liever de drukte vermijdt, dan biedt het kleine eiland Capraia ongerepte grotten en helder water met veel zeedieren. Andere dieren die u hier kunt zien, zijn onder andere meeuwen, trekvogels en zelfs is er soms een walvis of dolfijnen te zien. De Jasiusvlinder of Pasja is een grote, donkere vlinder die hier vaak tussen de flora aan de rotsige kust gevonden wordt.

Wijngaarden en boerderijen
Toscane staat bekend om het ontspannende landschap, de glooiende heuvels en de Mediterrane olijfgroeven. U hoeft er niet ver voor te lopen: u kunt vaak net buiten de slaperige dorpjes al wilde dieren zien. Vossen, schapen, moeflons, hazen, stekelvarkens, steenmarters en wezels kunt u in de bossen en wouden zien.


Als u een vakantiehuis in Toscane  zoekt, voor de momenten dat u niet van de natuur aan het genieten bent, neem dan een kijkje op onze website. To-Toscane zal u helpen om de perfecte vakantieaccommodatie te vinden.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op