De beste fresco’s van Florence

vrijdag 11 december 2015

De beste fresco’s van Florence

gepost door Sonia (11/12/2015)

Florence is een spectaculaire stad met een rijke en gevarieerde geschiedenis en cultuur. Eén van de bekendste aspecten van de stad is de geweldige kwaliteit van de kunstwerken en de prachtige fresco’s worden door toeristen wel het meest besproken. In de gebouwen van de stad die openbaar toegankelijk zijn kunt u letterlijk honderden fresco’s bekijken. Natuurlijk zijn ere en paar fresco’s die ver boven de rest uit steken en de onderstaande fresco’s mag u zeker niet missen.

Capella dei Magi
De binnenmuren van de zogenaamde Magi-kapel, die onderdeel uitmaakt van het Palazzo Medici Riccardi, werden door de Renaissance-meester Benozzo Gozzoli bijna volledig bedekt met fresco’s. De beschilderingen zijn allemaal gerelateerd aan de geboorte van Jezus in Bethlehem.
De drie belangrijkste fresco’s geven de reis weer van de drie koningen (wijzen of ‘magi’) die voor de geboorte van Jezus op weg zijn naar Bethlehem. Er wordt gezegd dat de koningen geschilderd zijn naar de gelijkenis van leden van de Medici-familie, die de eigenaren van het palazzo waren en voor de fresco’s betaald hebben. Er zijn nog wat kleinere fresco’s in de apsis waar verschillende heiligen en engelen op te zien zijn. Er zijn ook drie verticale fresco’s die de herders weergeven die Jezus bezoeken.

Santa Maria Novella
De eerste grote basiliek die in Florence gebouwd werd, was de Santa Maria Novella. De fresco’s in deze basiliek zijn fantastische voorbeelden van gotische en Renaissance kunst. De Filippo Strozzi-kapel bevat weergaven van de apostelen Filippus en Johannes. Deze werden door Filippino Lippi in 1502 afgerond. Deze kapel bevat ook fresco’s van Sint Johannes de evangelist, Adam, Noach, Jacob en Abraham.
In de kapel Cappella Strozzi di Mantova ziet u fresco’s die geïnspireerd werden door De goddelijke komedie van Dante en in de kapel Della Pura kunt u een prachtige 14e-eeuwse fresco bekijken van Madonna met kind en Sint Katherijne.

Il Duomo di Firenze (kathedraal van Florence)
De officiële naam van dit gebouw is Cattedrale di Santa Maria del Fiore (de kathedraal van Sint Maria met de bloem). Il Duomo is één van de bekendste en meest bezochte gebouwen in Florence. U herkent het gebouw aan de 45 meter wijde koepel op het gebouw: aan de onderzijde van deze koepel vindt u een zeer spectaculaire fresco.
Er werd 11 jaar aan gewerkt, van 1568 tot 1579, onder de leiding van Giorgio Vasari en Federico Zuccari. Het gigantische schilderij omvat 3.600 m2 en geeft het Laatste Oordeel weer. Vasari overleed in 1574, dus hij heeft het werk nooit in volledigheid kunnen zien, maar Zuccari maakte met anderen de fresco af. Na een restauratie die in 1995 afgerond werd, wordt dit fenomenale kunstwerk nu elk jaar door honderdduizenden bezoekers bewonderd.

To-Toscane heeft fantastische vakantiehuizenin Florence die de perfecte uitvalsbasis zijn om deze prachtige, historische stad te gaan bekijken. 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op