Laat uw kinderen Toscane proeven

vrijdag 6 november 2015

Laat uw kinderen Toscane proeven

gepost door Sonia (06/11/2015)

Eén van de leukste dingen van een vakantie in het buitenland is het uitproberen van de lokale gerechten. Maar we weten dat kinderen soms moeite hebben om onbekende smaken te proberen: ze hebben vaak hier een beetje aanmoediging bij nodig. Hier volgen onze beste tips om uw kinderen enthousiast te maken voor een eetavontuur en ze (hopelijk) om te turnen naar voedselliefhebbers!

De Perugina-chocoladefabriek
Iedereen die Sjakie en de chocoladefabriek gelezen of gezien heeft, droomt ongetwijfeld van een bezoek aan een echte chocoladefabriek. Dat is precies wat bij Baci Perugina mogelijk is. Het bedrijf, dat aan de rand van Perugia ligt, produceert al sinds 1907 snoep en heeft tegenwoordig ook vestigingen in New York en Chicago, naast de thuisbasis in Italië. U kunt hier zien hoe de chocolade gemaakt wordt, een rondleiding krijgen in het fabrieksmuseum en zelfs de chocolade proeven die vers van de productielijn rolt. Bekijk voor verdere informatie de website van Baci Perugina.

Gelato-rondleiding
We willen ze niet allemaal over één kam te scheren, maar we kunnen wel stellen dat de meeste kinderen van ijs houden. Als u in Italië bent, kunt u hier maar beter aan toegeven! Florence is beroemd om de kwaliteit en de vele soorten gelato (het Italiaanse woord voor roomijs). Er zijn veel gelato-winkeltjes (“gelateries”) om uit te kiezen. Als u een gelato-rondleiding boekt, is dat niet alleen een leuke manier om de stad te zien, maar ook een verwennerij voor de hele familie. U kunt ook zelf een lijst maken van de beste lokale gelateries die u wilt bezoeken, om zo uw eigen rondleiding samen te stellen.


Pizza maken
Eén van de beste manieren om kinderen enthousiast te maken over onbekend voedsel is om ze te laten helpen bij de bereiding ervan. Pizza is een veilig startpunt, aangezien de meeste kinderen dit al kennen. Als u in Italië bent, kunt u bijvoorbeeld traditionele pizza’s maken en dan avontuurlijker beleg dan de kinderen thuis gewend zijn introduceren. Ten zuiden van Florence, in de heuvels van Chianti, ligt Ciao Laura, waar workshops in het bereiden van pizza’s georganiseerd worden en waar kinderen van harte welkom zijn om deel te nemen. 

To-Toscane heeft veel vakantiehuizen in Florence, Perugia en in heel Toscane te huur, die zeer geschikt zijn voor gezinnen. We adviseren u ook graag over de beste activiteiten die u hier kunt ondernemen, afgestemd op elk soort vakantie. 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op