De mooiste kastelen van Toscane

vrijdag 13 november 2015

De mooiste kastelen van Toscane

gepost door Ruth (13/11/2015)

Toscane heeft enkele van de mooiste kastelen ter wereld, waarvan velen in de categorie van het klassieke sprookjeskasteel vallen. De kastelen van Toscane hebben een bijzondere sfeer, omvatten tezamen meer dan duizend jaar aan Italiaanse geschiedenis en zijn geschikt voor zowel een romantische reis, een historische trip of een familievakantie. Hier volgt onze drie topkastelen in de regio, maar er zijn zoveel mooie kastelen in Toscane, dat we er gemakkelijk twintig hadden kunnen selecteren.

Civitella
Dit ommuurde, historische stadje, dat lokaal als Civitella della Chiana bekend staat, ligt op een bergrand en kijkt uit over Arezzo. Het kasteel dateert uit de tijd van het Longobardische Rijk in de vroege middeleeuwen (6e-8e eeuw), maar op deze locatie stonden zelfs voor de Romeinse tijd al nederzettingen.
Het originele kasteel heeft de tand des tijds bijna onbeschadigd doorstaan, maar het hoofdgebouw van het kasteel (Rocca) werd in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd door een bombardement en is niet gerestaureerd. Desondanks is Civitella een prachtig voorbeeld van een middeleeuws, ommuurd, Toscaans stadje en het heeft prachtig uitzicht over de omgeving.

Kasteel Brunella
Het exacte jaartal waarin dit imposante fort werd gebouwd is niet bekend, maar gebaseerd op de bouwstijl wordt het meestal geschat als daterend uit de 15e eeuw. Het kasteel staat op een strategische locatie en kijkt uit op de plek waar de rivieren de Aulella en de Magra samenkomen, en over het nabijgelegen plaatsje Aulla.
Het grote, vierkante kasteel was in het begin van de 20e eeuw als privéwoning in gebruik. Het werd vervolgens door de staat aangekocht en volledig gerestaureerd. Het is nu in perfecte staat en huist momenteel het natuurhistorisch museum van Lunigiana. Het staat in een prachtig natuurpark.

Castello Malaspina – Fosdinovo
Kasteel Malaspina domineert het Toscaanse plaatsje Massa en heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis. De eerste vastgelegde nederzetting op deze plek dateert uit 1164, maar deze werd in 1269 door een leger uit het nabijgelegen Lucca verwoest. In 1340 begon de Malaspina-familie met de bouw van het nieuwe kasteel, waarbij de overblijfselen van het oude fort gebruikt werden.
Tijdens de Renaissance werd het kasteel gemoderniseerd tot een eleganter kasteel, wat toen in de mode was. Een lokale legende beweert dat de dalende cirkels van de hel uit Dante’s Goddelijke Komedie geïnspireerd zijn op een trechtervormige grot in de buurt van het kasteel. Tijdens de 17e eeuw viel het fort in militaire handen en het was tot 1946 als een gevangenis in gebruik.
Na een lange renovatie is het gehele complex nu open gesteld. Het kasteel bevat een fantastische collectie antieke meubels en schilderijen, een martelkamer, en naar men zegt, zelfs een spook!


To-Toscane is één van de topleveranciers van vrijstaande Toscaanse vakantiehuizen, met veel verschillende soorten vakantieaccommodaties in de hele regio. Neem vandaag nog contact op om uw wensen te bespreken, zodat we u kunnen helpen om uw perfecte vakantielocatie te vinden. 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op