De beste openluchtzwembaden van Florence

vrijdag 27 november 2015

De beste openluchtzwembaden van Florence

gepost door Mikolaj (27/11/2015)

Het summum van luxe op vakantie is toch wel ontspannen bij een fantastisch zwembad onder de zon. Gelukkig heeft Toscane een aantal hele spectaculaire openluchtzwembaden zodat er genoeg keus is. Florence bijvoorbeeld heeft verschillende zwembaden, dus het is een ideale bestemming als u wat tijd in het water wilt rondspetteren. Hieronder staan drie van onze favoriete zwembaden die allemaal van begin juni tot medio september openbaar toegankelijk zijn.

Costoli
Dichtbij het Artemio Franchi-stadion in het centrum van Florence ligt het Comunale Costoli, het grootste en bekendste zwembad van de stad. Het heeft twee buitenbaden, één Olympische bad dat perfect is voor de fanatieke zwemmer en een ander, kleiner bad dat meer geschikt is voor families en andere zwemmers. Er is ook een bar/restaurant in het complex, waar u een koffie en een hapje te eten kunt krijgen. Buiten heeft het een groot gazon dat zeer geschikt is voor een picknick.
De entrée voor Costoli is €7 (€5 met korting, kinderen van 6 jaar of jonger kunnen gratis binnen), dus het is niet duur. Het zwembad is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00-18.00 uur (op donderdag blijft het open tot 20.00 uur) en op maandag van 14.00-18.00 uur.

Le Pavoniere
Op korte loopafstand van het stadscentrum ligt La Pavoniere, een populair zwebad dat in het prachtige Parco delle Cascine ligt. Het zwembad is openbaar toegankelijk, maar u moet er wel voor betalen. Het kost ongeveer 10 euro per persoon (afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop u gaat), dus het is niet de goedkoopste optie. Maar de ligging is prachtig en aan de bar zijn drankjes en eten verkrijgbaar, dus u kunt er lange tijd blijven.
Het zwembad is elke dag open van 10.00-19.00 uur en van woensdag t/m zondag kunt u er ook ’s avonds zwemmen tussen 20.00 uur en middernacht.

Nannini
Het zwembad Piscina Goffredo Nannini ligt langs de rivier de Arno die door het centrum van Florence stroomt, tegenover Parco delle Cascine. Het heeft ook een Olympisch zwembad en een kleiner bad, zodat het geschikt is voor verschillende gebruikers. Er is een restaurant in het complex en een groot gazon aan de voorzijde met zonnige en schaduwrijke stukken, waar u wat kunt eten en ofwel zonnebaden of juist wat verkoeling kunt vinden.
Entrée is €7 (€5 met korting) en het zwembad is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00-18.00 uur. In het weekend is het open van 9.00-19.00 uur.

Wij hebben een breed aanbod aan luxe vakantiehuizen inToscane en bespreken graag uw wensen voor een vakantiewoning en de lokale omgeving, zodat u de perfecte vakantie in Toscane kunt beleven. 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op