Truffels proeven in Toscane

vrijdag 2 oktober 2015

Truffels proeven in Toscane

image from: aromaweb.it
gepost door Virginie (02/10/2015)
 
Truffels behoren tot de duurste etenswaren ter wereld en variëren in prijs van honderden tot duizenden euro’s per kilo. Ze worden door mensen die van lekker eten houden vaak gezien als de ultieme gastronomische delicatesse. Toscane is één van de beste truffelproducerende regio’s ter wereld, dus als u vakantie in dit deel van Italië gaat vieren, is het de moeite waard om tijdens uw verblijf eens truffels te proeven. Hieronder volgt onze beginnersgids over deze heerlijke delicatesse.

Wat zijn truffels?
Truffels behoren tot de paddestoelen en worden voornamelijk bij boomwortels in de buurt gevonden. Tot voor kort lukte het niet om truffels te kweken, dus moest men het bos in om de plekken te vinden waar truffels in het wild groeiden. Sinds kort hebben telers wel wat vooruitgang geboekt met de massaproductie van truffels, maar deze industrie staat nog steeds in de kinderschoenen en veel mensen vinden dat wilde truffels veel beter smaken dan geteelde truffels.

Truffelvarianten
Er zijn verschillende truffelsoorten op de markt, maar de witte en zwarte truffels zijn het meest voorkomend en deze kunnen beide in Toscane gevonden worden. Witte truffels zijn over het algemeen het duurste van deze twee. Het huidige record werd door de zakenman Stanley Ho in 2007 gezet, toen hij zo’n €232.000 betaalde voor 1,5 kilo witte truffels. Zwarte truffels zijn relatief goedkoop, maar kunnen toch nog een paar honderd of een paar duizend euro per kilo kosten.

Waar kunt u ze vinden?
Gelukkig is de smaak van truffels zo sterk dat zelfs de kleinste hoeveelheden de smaak van een gerecht kunnen veranderen, dus u kunt de heerlijke smaak gerust in één van de vele Toscaanse restaurants proberen zonder dat de kosten uit de hand lopen. U kunt beter naar een restaurant gaan dat de expertise heeft om met dit kostbare ingrediënt te koken in plaats van zelf te proberen om truffels in uw eigen gerechten te verwerken. Eén van de beste locaties in Toscane vindt u in de heuvels rondom San Miniato vlakbij Pisa, waar vele lokale eetgelegenheden deze fantastische paddestoel op het menu hebben staan.
Het team van To-Toscane kan u helpen om de perfecte plek te vinden voor uw vakantie, zodat u alle heerlijkheden kunt proberen die Toscane te bieden heeft. Wij hebben vakantiehuizen in Pisa, Florence, Siena en de gehele regio.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op