Een bezoek aan Pietrasanta

vrijdag 23 oktober 2015

Een bezoek aan Pietrasanta

gepost door Mikolaj (23/10/2015)

Als u op vakantie bent in Toscane, kunt u het plaatsje Pietrasanta gaan bekijken, dat een bekend centrum van artistieke creativiteit is. Pietransanta ligt 3 km van de kust en 32 km ten noorden van Pisa aan de voet van de Apuaanse Alpen. Het is gemakkelijk te bereiken per auto of trein en er is genoeg te zien en te beleven.

Bozzetti-museum
In het Bozzetti-museum kunt u het creatieve proces van begin tot eind volgen. Het museum staat vol met voorbeelden hoe beeldhouwwerken ontworpen en gemaakt worden. Het is zeker de moeite waard voor liefhebbers van kunstgeschiedenis, maar het is ook interessant als u niet zo bekend met kunst bent. Het museum is gevestigd in het 16e-eeuwse, voormalige klooster Sint Agostino. Het is gratis te bezoeken en het hele jaar geopend.
In het park bij het museum staan vele moderne beeldhouwwerken van internationale kunstenaars, die illustreren hoe de beeldhouwkunst zich ontwikkeld heeft sinds de tijd van Michelangelo.

Piazza Duomo
Op dit plein staat de Duomo van Pietransanta en een aantal kleine cafeetjes, waar u zich prima kunt ontspannen met een kopje koffie en een klein hapje. U kunt de kerk van Sint Agostino bezoeken: het is een inspirerend gebouw met prachtige glas-in-loodramen, een marmeren kansel en fresco’s.
Op het plein vinden ook regelmatig tentoonstellingen van moderne beeldhouwwerken plaats, dus u zult tijdens uw bezoek vast unieke kunstwerken zien.


Marina di Pietrasanta
Slechts 3 km van Pietrasanta vandaan vindt u een kustlijn met goudgele stranden. Deze mooie stranden behoren tot de beste stranden van Italië en zijn dus een prachtige locatie voor een middagje genieten in de zon. U kunt bij een privéstrand tegen betaling gebruik maken van luxe zonnebedden, restaurants en andere faciliteiten.


To-Toscane biedt luxe Toscaanse vakantiehuizen als u op zoek bent naar een op maat gemaakte Italiaanse ervaring. Bekijk onze website om onze vakantiehuizen te zien, waar u zich kunt ontspannen en tot rust kunt komen en die u een goede uitvalsbasis zijn om alles te ontdekken wat Toscane te bieden heeft. 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op