Wij houden van Monte Amiata

vrijdag 14 augustus 2015

Wij houden van Monte Amiata

 
gepost door Virginie (14/08/2015)
 
De berg Monte Amiata is de twee-na-hoogste vulkanische berg in Italië en het is een dominante verschijning in het landschap van Zuid-Toscane. Op de berg vindt u verschillende natuurlijke en andere attracties die het een ideale bestemming maken voor een dagtochtje of een langer verblijf. Monte Amiata ligt ±80 km ten zuiden van Siena en is makkelijk te bereiken. Er is voor iedereen wel wat te doen.

Als u van natuur houdt
Deze uitgedoofde vulkaan biedt niet alleen schitterend uitzicht over Zuid-Toscane, maar heeft ook veel wandelpaden, rivieren, bronnen, rotsen enz. Het is de ideale locatie voor zowel een makkelijke wandeling als een moeilijkere klimtocht. De berg staat ook bekend om de goede kastanjes en champignons die er groeien: voor bezoekers die liever de natuur met hun smaakpapillen bewonderen, bieden de lokale cafeetjes en restaurants voldoende gelegenheid hiertoe.

Als u van geschiedenis houdt
In het verleden waren de kwikmijnen van Monte Amiata belangrijk. Bij het museum Parco Museo delle Miniere del Monte Amiata kunt u leren hoe kwik hier vroeger gemijnd werd. Aan de oostkant van de berg ligt de Benedictijnse abdij San Salvatore, één van de oudste kloosters van deze regio. Het dorpje Abbadia San Salvatore is rondom de abdij gebouwd en wordt gezien als één van de best bewaarde dorpskernen van Europa.

Als u van sport houdt
Als u sport en spanning zoekt, dan kunt u op Monte Amiata verschillende sporten uitoefenen, zoals skieën, wandelen, mountainbiken, paardrijden en afdalen in grotten. De vulkaan heeft meer dan 24 km aan skipistes en skihellingen, plus een prachtig wandelpad van 28 km lang dat bekend staat als de ‘bergring’. U wandelt helemaal de berg rond en dat wordt beloond met ongeëvenaard uitzicht over de hele omringende regio.

Als u van ontspannen houdt
Na alle inspanningen op Monte Amiata, of als u gewoon meteen wilt gaan ontspannen, kunt u terecht bij de vele natuurlijke warmwaterbronnen op de berg. Er zijn verschillende moderne wellnesscentra die een scala aan schoonheids- en ontspanningsbehandelingen aanbieden, maar u kunt ook gewoon naar één van de natuurlijke warmwaterbronnen gaan die openbaar toegankelijk zijn en waar u gratis gebruik van kunt maken.

Monte Amiata is een prachtig, natuurlijk juweel in Toscane. Onze vakantiehuizen in Siena zijn een perfecte uitvalsbasis als u deze fantastische, diverse regio wilt bekijken. Als u vragen hebt, e-mail. Wij helpen u graag!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op